Anja Rupel & Videosex (1984) (FOTO)

Sjećate li se
Anja Rupel & Videosex (1984) (FOTO)
U međuvremenu, Anja je svoju simpatičnu kratku frizuru i crne šiške zamjenila sa dugom smeđom kosom.

Videosex je bila slovenačka synthpop grupa osnovana 1983. Činili su je Nina Sever (klavijature), Matjaž Kosi (klavijature), Janez Križaj (bas gitara), Iztok Turk (bubnjevi) i legendarna Anja Rupel (pjevačica). 

vs15

Anju je jugoslovenska publika upoznala kada je imala tek 18 godina. Prepoznatljivu izvedbu pjesme "Detektivska priča" koja je postala megahit dodatno je obojila svojim samozatajnim seksipilom.   

vs13

Videosex su se vrlo brzo nametnuli kao jedna od najzanimljivijih grupa na pop i rock sceni tadašnje Jugoslavije, ističući se provokativnim tekstovima koji su se bavili mračnim i do tada tabu-temama kao što su serijska ubistva i istopolna ljubav. Pjevali su u početku na srpskohrvatskom, potom na slovenskom. Grupa se raspala 1992. godine.

vs3

U međuvremenu, Anja je svoju simpatičnu kratku frizuru i crne šiške zamjenila sa dugom smeđom kosom. Nakon razlaza sa grupom snimila je čak sedam solo albuma, radila je i kao televizijska voditeljica, a privatno je postala i mama - rodila je kćerku Lunu (12).

vs4

O nekadašnjoj zajedničkoj muzičkoj sceni prilikom jednog intervjua je izjavila: "Nedostaje mi ta neka širina prostora i sloboda kreativnosti. Ali to nema toliko veze sa Jugom, nego sa sve bržim tempom života, sa zapadnim kapitalizmom. Sve je postalo 'fastfood', pa i muzika. Sve je podređeno kapitalu i marketingu. Kvalitet je u drugom planu."

vs17

vs18

"Kad vidim neke stare fotke, jako mi je smešno, kako sam izgledala, ali tada je to bila moda."

vs11

Anja je nastavila solo muzičku karijeru, sarađivala je i s Laibachom. Danas ima 49 godina i radi kao radijska voditeljica i novinarka.

vs12

 

Ne propustite