ČIM OTVORITE OČI POPIJTE ČAŠU VODE S OVOM NAMIRNICOM: Nakon nekoliko dana nećete moći vjerovati ŠTA SE DEŠAVA S VAŠIM ORGANIZMOM

Porodica i zdravlje
ČIM OTVORITE OČI POPIJTE ČAŠU VODE S OVOM NAMIRNICOM: Nakon nekoliko dana nećete moći vjerovati ŠTA SE DEŠAVA S VAŠIM ORGANIZMOM
.

Svježe iscijeđen limun s mlakom vodom preporučuje se piti svako jutro, a blagodati za zdravlje su brojne, od zdravijeg izgleda kože, preko urednije probave pa sve do boljeg raspoloženja

Kad govorimo o blagodatima pijenja vode s limunom onda treba naglasiti da se ne radi o čaši vode u koju je ubačena kriškica limuna već o napitku u kojem se nalazi barem polovica iscijeđenog limuna u čaši vode. No iako je to zdrav napitak, ipak ne treba pretjerivati s njim jer kiselina u limunu i drugom citrusnom voću uništava caklinu na zubima.

Blagodati vode s limunom

Pijenje vode s limunom je mala pozitivna promjena koju lako možete usvojiti. Iako svi jako dobro znamo da je potrebno svakodnevno piti barem dvije litre tekućine, opcija s vrlo malo prirodnog šećera kao što je voda s limunom pametan je potez, a još pametnije je rehidrirati organizam odmah ujutro natašte nakon sna.

Smanjuje želju za slatkim

Voda s limunom je kiselkasta, a kora limuna gorka, a poznato je da upravo gorka hrana dokazano smanjuje želju za slatkim.

Bogata je moćnim sastojcima

U njoj pronalazimo antioksidanse i flavonoide koji štite naše stanice od oštećenja i smanjuje pojavu upala. Većina tih sastojaka nalazi se zapravo u kori limuna, pa se preporučuje ne samo iscijediti limun u vodu nego ga i ubaciti u čašu (naravno, vodeći računa da je organskog podrijetla).

Limun je bogat izvor vitamina C, koji je sam po sebi moćan antioksidans, pa će svakako i čaša vode s limunom povećati barem donekle vaš dnevni unos ovog važnog vitamina.

Uvrstite li u svoju jutarnju rutinu jedan od ova tri detoksikacijska napitka, vaše tijelo bit će vam vječno zahvalno

Ovo ukusno voće odličan je izvor antioksidanta, vitamina i hranjivih tvari

Pomaže kod zatvora

U slučaju problema sa zatvorom dobro je ujutrom odmah nakon buđenjam popiti čašu mlake vode s limunom, a preporučuje se da je piju i osobe sklone bubrežnim kamencima jer može pomoću u prevenciji njihovog nastajanja.

Dobra je za kožu

Voda s limunom nije čudotvorna i u njoj nećemo pronaći izvor vječne mladosti, no antioksidansi koji se nalaze u njoj pomoći će nam u zaštiti od štetnih sunčevih zračenja pa stoga i u prevenciji bora i pojava tamnih mrlja na licu kao i sinteze kolagena koji je zaslužan za čvrstoću i otpornost kože.

Daje energiju i popravlja raspoloženje

Nakon što ste ujutro popili čašu mlake vode s limunom razbudit ćete se i osvježiti jer vitamin C unesen natašte u organizam djeluje poput energetske injekcije i 'podiže' raspoloženje. Za razliku od kofeinskih napitaka poput kave ili čaja, koji neminovno uzrokuju pad razine energije sredinom prijepodneva, voda s limunom će vas puno duže držati budnima i daje više energije, a brojna su istraživanja pokazala da miris limuna poboljšava raspoloženje.

Uravnotežuje šećer u krvi

Neka su istraživanja pokazala da sok od limuna usporava probavu škroba, doduše u laboratorijskim uvjetima. No to je znanstvenike dovelo do zaključka da bi limunov sok potencijalno mogao djelovati i na uravnoteživanje razine šećera u krvi.

limun1

Ne propustite