“JA NISAM KAŠLJALA” MARIJA IZ SRBIJE BILA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM: Opisala simptome, EVO KOLIKO JE BOLEST TRAJALA

Objavljeno:14.07.2020 - 12:45
A A A Times Arial

Marija je pobijedila ovaj nepredvidiv virus brzo i bez većih posljedica po zdravlje

Da su simptomi korona virusa vrlo neobični svjedoči i 30-godišnja Marija R. iz Beograda koja je za "Telegraf" opisala kako je njeno iskustvo sa virusom teklo iz dana u dan.

Marija ističe da je, baš kao i svi u njenoj okolini, imala blage simptome, a sve je krenulo prije 3 sedmice, tačnije jednog petka uvečer kada je dobila temperaturu. Ona nam je potom opisala kako je izgledalo njeno iskustvo po danima.

1. dan

U subotu sam se također probudila sa temperaturom koja je išla do 38,3 najviše. Popila sam paracetamol i bilo mi je dobro. Nije me toliko lomila i onda je brzo padala, pa poslije opet rasla do 38.

2. dan

U nedjelju sam se probudila sasvim normalno, misleći da je to prošlo međutim počela je da me lomi baš niska tempratura i sve vrijeme je bila oko 37,4. Jako sam se loše osjećala taj dan. Bila sam užasno slaba. S obzirom na to da je bila tako niska temperatura nisam popila paracetamol. Znala sam da je u pitanju korona virus budući da mi je suprug već bio zaražen sa istim simptomima. Nisam odmah ni otišla da se testiram. Cijeli dan je bila takva tempratura i sve veća malaksalost.

3. dan

U ponedeljak je temepratura prestala, osjećala sam se bolje po tom pitanju, ali i dalje me je mučila malaksalost. Novost je bio jako čudan osećaj u nosu. Kao da je zapušen, a nije - nema nikavog sekreta.

4. dan

Sljedećeg dana je počeo da mi slabi miris, da bi uvečer potpuno nestao, a odmah za njim je to večer i nestalo čulo ukusa. Sutradan sam otišla da se testiram. Do tada sam se već osjećala potpuno normalno, osim što nisam imala osjećaj za miris i ukus. Takođe, u nekim trenucima u poslijepodnevnim satima osjećala sam nenormalnu slabost, toliku da ne nisam mogla da sedim za kompjuterom i radim. Sve me je boljelo i morala sam samo da legnem i zatvorim oči na neko vrijeme.

Marija nam kaže da je u narednim danima i malaksalost nestala, a kašalj joj se ni u jednom trenutku bolesti nije javio. Njen suprug je pak, znao ponekad blago da se zakašlje. To je bila jedina razlika u njihovim simptomima.

8. dan
Već nakon 4 dana od gubitka, čula su počela postepeno da se vraćaju i do tada su već došli pozitivni rezultati. Ali ja sam se već osjećala mnogo bolje. Naravno, bila sam u izolaciji sve dok kasnije nisu stigli negativni rezultati - zaključila je Marija u razgovoru za "Telegraf".

Izvor:Telegraf.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!