KAD BI ŽENE ZNALE ZA OVU BILJKU, ginekolog im ne bi trebao: Dokazano pomaže kod NEPLODNOSTI, a miomi i ciste nestaju ko rukom odnešeni

Zdrav život
KAD BI ŽENE ZNALE ZA OVU BILJKU, ginekolog im ne bi trebao: Dokazano pomaže kod NEPLODNOSTI, a miomi i ciste nestaju ko rukom odnešeni
.

NEVJEROVATNA DEJSTVA VRKUTE: 

Adstringirajuće i protuupalno djelovanje.
Zaustavlja krvarenje i pomaže kod zarastanja rana.
Liječi grozničava stanja i tegobe sa želucem i crijevima (proljev, gastritis, polipi, čir, hemeroidi, ulcerozni kolitis…).
Koristi se kod bolesti kože i raznih čireva, gnojnih rana, uboda insekata te za kožu lica.
Koristi se u liječenju raznih upalnih rana te za ispiranje usne šupljine i grla (liječi i steže rane nakon vađenja zuba).
Pomaže kod srčanih tegoba, slabih živaca, nesanice, glavobolje, lošeg apetita, astme te povišenog šećera u krvi.
Umanjuje bolove kod gihta i reume.
Sredstvo za jačanje muskulature kod male djece (u obliku kupke).
Liječi tegobe bubrega i mjehura te jača cijeli organizam.
Prašak od vrkute dobar je i ljekovit začin koji će vam poslužiti u svakodnevnoj prehrani, a odlična je stvar i to što ga možete koristiti ako prakticirate neku dijetu. Dobro se slaže sa stolisnikom i rusomačom. Vrkuta se također često preporučuje i kod mršavljenje.

vrkuta

Kod ženskih bolesti vrkuta ima posebno djelovanje na:

bolne, neredovite ili jake menstruacije,
upale i bolesti maternice,
oslabljene mišiće i vezivno tkivo maternice poslije poroda,
ciste,
jaki iscjedak,
klimakterijske tegobe i tegobe menopauze,
pubertetske tegobe,
umanjuje sklonost pobačaju i olakšava porod,
pomaže kod upale jajnika, kod bijelog pranja, gljivičnih infekcija, hormonalnih poremećaja, neplodnosti, 
koristi se kod oboljenja kojima je uzrok HPV.
Potrebno je poštivati dozu koja je propisana na pakiranju, jer pretjerana konzumacija može pojačati reakciju donjeg dijela tijela. Osobe koje imaju komplikacije sa žuči, želucem i jetrom ne bi smjele konzumirati vrkutu.

vrkuta7
Sastav i mjere opreza kod vrkute
Vrkuta sadrži tanine, flavonoide, gorke tvari, organske kiseline, fitosterine, salicilnu kiselinu, eterično ulje i pravo obilje vitamina C.


Upravo zahvaljujući taninima vrkuta ima antibakterijsko i protuupalno djelovanje. Tanini koje sadrži vrkuta nisu opterećujući za želudac (kao u drugih biljnih vrsta), već imaju i jako ljekovito djelovanje. Međutim, obilje tanina ima svoje prednosti, ali i mane – osobe koje imaju komplikacija sa žuči, želucem i jetrom trebaju pripaziti na dozu koju uzimaju.

vrkuta6

Vrkuta se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i osobama s oboljenjem jetre bez konzultacija s liječnikom ili ljekarnikom. Trudnice ne bi trebale konzumirati vrkutu u prvim mjesecima trudnoće i svakako bi prije uzimanja trebale potražiti savjet stručne osobe. Osobe koje uzimaju acetilsalicilnu kiselinu (aspirin, andol) ili neko drugo sredstvo protiv zgrušavanja krvi, prije uzimanja vrkute trebale bi se savjetovati s liječnikom.

U ostalim slučajevima, vrkuta je vrlo sigurna biljka i ne uzrokuje kontraindikacije. Duža upotreba vrkute u kombinaciji s drugim biljnim preparatima nije štetna za organizam. O primjeni vrkute i RECEPTURAMA POGLEDAJTE NA NAREDNOJ STRANICI------>>>

Ne propustite