HITNO SAOPŠTENJE MUP-a: Pažnja svim građanima!

Objavljeno:01.06.2020 - 20:52
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, izdali su važno upozorenje za sve građane Srbije.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, upozoravaju građane Republike Srbije da je u toku aktivna "fišing kampanja" iz inostranstva usmerena prema javnim ustanovama i privatnim firmama iz Srbije.

Naime, na zvanične imejl-adrese javnih ustanova i firmi u Republici Srbiji stižu elektronske poruke sa navodne imejl-adrese Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, katarina.vojvodic@batut.org.rs u kojoj se pošiljalac predstavlja kao ovlašćeno lice Instituta za javno zdravlje i navodi da će se besplatno dijeliti zaštitna oprema za kovid-19, kao i da je potrebno da se popuni obrazac dokumenta koji se nalazi u prilogu mejla.

mail

Upozoravaju se građani i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte. Ukoliko građani prime ovakvu poruku potrebno je da prijave događaj na elektronsku adresu vtk@mup.gov.rs.

Podsjetimo, Blicov sajt je sinoć izdržao jedan od najjačih hakerskih napada u svojoj istoriji, kada je za samo dva i po sata primio više od 60 miliona upita sa IP adresa iz SAD i Singapura.

Novi.ba/Blic.rs

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA