OVO SU NAJMOĆNIJE PORODICE na stazi Formule 1: One su strah i trepet za sve!

Druga strana sporta
OVO SU NAJMOĆNIJE PORODICE na stazi Formule 1: One su strah i trepet za sve!
.

Wilson i Christian Fittipaldi

jol

Prezime prvaka, ali "krivi" brat je u pitanju. Brat/stric Emerson uzeo je dva naslova prvaka, ali i Wilson je važna obiteljska karika, uz bolji nadimak (Tigar i Miš). Kao stariji brat, utabao je put mlađem bratu u čijoj je sjeni ostao do danas, ali kao biznismen je ipak razina više.

jol2

Isposlovao je velike sponzore za vlastitu ekipu u koju je smjestio brata, tada dvostrukog svjetskog prvaka i obnašao dužnosti voditelja ekipe. Sin Christian imao je nešto uspješniju karijeru od oca, uz par završenih utrka na 4. mjestu, ostvario je i solidne rezultate u utrkama izdržljivosti. Slabija polovica bogate vozačke obitelji.

jol3

 

Satoru i Kazuki Nakajima

satoru

Satoru je vozio krajem osamdesetih i početkom 90-ih godina za Lotus i Tyrrell uz deset pojavljivanja u bodovima. Prvi je Japanac u Formuli 1, a u debitantskoj sezoni ga je dočekao Ayrton Senna.

jan3

Zanimljivo, osvojio je isti broj bodova kao i Jonathan Palmer te sezone, sedam. Sin Kazuki je debitirao dvadeset godina kasnije za Williams kao partner Nici Rosbergu koji je konstantno bio brži i uspješniji, ali Kazuki je imao svojih trenutaka, pogotovo 2008. godine. Otac koji je utabao put japanskim vozačima u Formuli 1 i sin koji je 2018. i 2019. uzeo 24 sata Le Mansa u paru s Alonsom i Buemijem. Japanske legende.

Jan i Kevin Magnussen

kev1

Otac Jan je odradio svega 25 utrka u karijeri, uz samo jedan bod, u posljednjoj utrci karijere prije nego što ga je zamijenio Jos Verstappen, iako je ostvario zadivljujuće rezultate u utrkama izdržljivosti (tri osvojena Le Mansa). Kevin je možda nisko na ovoj listi, ali u stvarnosti je često na vrhu lista najomraženijih vozača te nosi prestižni naslov "most punchable", što dosta govori o karakteru, ali i o vozačkim karakteristikama.

U debiju za McLaren je završio drugi u Australiji čime je postao prvi debitant na postolju prve utrke od Lewisa Hamiltona 2007. Jedna sezona u McLarenu i Renaultu, uz tri u Haasu, gdje je pokazivao tragove brzine u onim kratkim periodima kada se ne mlati s timskim kolegom i ne živcira šefa Gunthera Steinera, inače zvijezdu Netflixova serijala „Drive to survive“. Uz obitelj Laudrup i Schmeichel, najpoznatija sportska obitelj u Danskoj.

jos

Jos i Max Verstappen

Otac Nizozemac i majka Belgijka, Max je imao mogućnost birati državljanstvo i odlučio je voziti za zemlju svojeg oca, iako je rođen u Belgiji. Usprkos samo 22 godine na leđima, Max je ostvario 31 podij, 8 pobjeda i završio treći prošle godine u poretku. Jedan od najbržih vozača na gridu, ali često mu se predbacuje kako je pretjerano agresivan i pomalo lud, iako mu vozačke kvalitete nitko ne može osporiti.

Otac Jos debitirao je kao kolega Michaela Schumachera 1994. u Benettonu i sinovim uspjesima pridodao dva podija, ali i vjerojatno najupečatljiviju fotografiju, požar u boksu Benettona u Hockenheimu iste godine. Poput mnogih na ovoj listi, osvojio je 24 sata Le Mansa. Obitelj s potencijalom za rast u poretku, donese li sin naslov(e).

NASTAVAK PROČITATE NA NAREDNOJ STRANICI --------->>>  

Ne propustite