OVO SU NAJMOĆNIJE PORODICE na stazi Formule 1: One su strah i trepet za sve!

Druga strana sporta
OVO SU NAJMOĆNIJE PORODICE na stazi Formule 1: One su strah i trepet za sve!
.

Sedamdeset sezona Formule 1 je iza nas. Ukupno 774 vozača su sjeli u bolid Formule 1 tijekom povijesti, ali samo 12 očeva i sinova su dijelili istu sudbinu pilota Formule 1. Ovo je priča o njima.

Honorable mention 1 - Manfred i Markus Winkelhock

p1

 

Otac Manfred je tijekom pet sezona vozio za tri momčadi, uz jedno osvajanje bodova, u Brazilu 1982. godine. Prerano je poginuo vozeći utrku izdržljivosti Budweiser 1000, 1985. godine, ostavljajući petogodišnjeg sina iza sebe.

Markus je imao jednu, ali izrazito sadržajnu utrku. Velika nagrada Europe 2007. bila je jedna od najboljih utrka sezone, a na kraju formacijskog kruga, Markus je ušao u boks po gume za kišu dok su ostali vozači ostali na gumama za suho. Na kraju prvog kruga ostao je jedini na stazi te je vodio do prekida utrke zbog jake kiše. Na koncu je odustao, ali je i dalje jedini vozač koji je startao posljednji i prvi u istoj utrci.

Honorable mention 2 – Jonathan i Jolyon Palmer

p12

Otac Jonathan može se pohvaliti s 88 utrka i 14 osvojenih bodova tijekom šest sezona u Formuli 1.

Jolyon je dobio priliku u dvije sezone s Renaultom, gdje je bio timski kolega još jednom sinu bivšeg F1 vozača, Kevinu Magnussenu, a kasnije Hulkenbergu koji ga je propisno izdominirao tako da je četiri utrke prije kraja sezone dobio otkaz. Jonathan je kasnije pomogao u izradi McLarenovog cestovnog automobila, dok je Jolyon trenutno televizijski analitičar i komentator.

 

 

 

PROČITAJTE NASTAVAK NA NAREDNOJ STRANICI ---------->>>>  

Ne propustite