Momenti sa Svjetskog prvenstva koje bi moćnici htjeli zaboraviti: Ovo pod brojem 5 ostaje vječna rana, ali šta tek reći za jedinicu?

Sport
Momenti sa Svjetskog prvenstva koje bi moćnici htjeli zaboraviti: Ovo pod brojem 5 ostaje vječna rana, ali šta tek reći za jedinicu?
.

MODERNI je nogomet počeo nakon Drugog svjetskog rata, zapravo početkom 50-ih godina prošlog stoljeća. U toj njegovoj etapi, pet je reprezentacija svojim rezultatima ispred svih ostalih.

Iako su Brazil i Njemačka posebna kategorija, nogometnu elitu upotpunjavaju i reprezentacije Italije, Argentine i Francuske. To je ujedno i jedinih pet reprezentacija koje su barem dvaput bile svjetski prvaci, uz iznimku Urugvaja.

Međutim, svaka od tih reprezentacija ima jednu utakmicu vezanu uz Svjetsko prvenstvo koju bi najradije zaboravila. Neke od tih utakmica svjetski su poznate, druge su pak gotovo pa zaboravljene.

Moćni Talijani izgubili od korejskih anonimusa

Jedan od najtežih poraza za Talijane svakako je bio onaj kada se nakon dvoboja protiv Šveđana nisu kvalificirali na posljednje Svjetsko prvenstvo. Vjerojatno su im podjednako teško pali porazi protiv Urugvaja i Slovačke, zbog kojih su prije toga dva puta zapeli u skupini na Mundijalu. Međutim, nakon što su bili svjetski prvaci 2006. Talijani su imali neke od svojih najslabijih generacija pa utoliko ti porazi nisu do te mjere tragični.

Gori je svakako bio poraz 1:0 protiv amatera iz Sjeverne Koreje, koji se dogodio u Engleskoj 1966. Nekoliko sezona prije tog SP-a, Milan i Inter bili su europski prvaci, a Talijani su imali odličnu nogometnu generaciju koja je dvije godine kasnije bila i europski prvak. Međutim, jedan je pogodak Pak Doo-ika bio dovoljan da ta sjajna talijanska generacija ne prođe skupinu nakon što su prethodno izgubili i protiv Sovjetskog Saveza, a dobili jedino Čile.

 

NASTAVAK NA NAREDNOJ STRANICI------------>>>>  

Ne propustite