Razvela se poznata teniska ljepotica i mužu ostavila mačku

Sport
Razvela se poznata teniska ljepotica i mužu ostavila mačku

Kada je Marketa Vondrušova prošle godine krčila na Vimbldonu put do trijumfa, njen suprug Stepan Simek je sjedio kući u Pragu i – čuvao mačku.

Tek kada je Čehinja ušla u finale, angažovali su bejbisiterku da je pazi i on je mogao da dođe u London.

Desetak mjeseci kasnije, muža više nema u njenom životu, a ni mačke. Razvode se a kućna ljubimica je pripala njemu.

Upoznali su se na nekom turniru 2016, jer je i Simek bio teniser. Povrede su ga natjerale da reket zamijeni kompjuterom, a veza je proslavljena vjeridbom poslije njenog osvajanja srebrne olimpijske medalje u Tokiju 2021, da bi pred oltar stali godinu dana kasnije.

''Posljednje nedjelje u mom životu nisu ni malo srećne. Rastali smo se a on je odnio mačku'', otkrila je vimbldonska šampionka, prenose Nezavisne.

''Jednostavno, nije nam išlo pa smo se dogovorili da je najbolje da ne budemo više zajedno. Sve smo se dogovorili, ostala je samo formalizacija razvoda'', prenosi Sport klub.

Međutim, nije uvijek tako bilo. Vondrušova je posle trijumfa u Londonu rekla da je baš njen suprug, iako nije bio na licu mjesta, presudno uticao.

''Tokom pauze zbog kiše u četvrtfinalu gubila sam u trećem setu od Džesike Pegule sa 3:1. Trener nije bio sa mnom i ja sam sve vrijeme pričala sa Simekom. On me je motivisao na preokret'', kazala je ona tom prilikom.

Da joj život zaista nije lak posljednjih mjeseci, objasnila je u istom intervjuu češkim novinama:

''Poslije Indijan Velsa mi je umro deda bez koga ništa ne bih postigla u tenisu. On je uvijek bio uz mene na početku moje karijere. U Americi sam saznala da se bolest pogoršala, vratila sam se kući i vidjela ga još jednom. Nekoliko dana kasnije je umro od raka''.

Trijumf Vondrušove na Vimbldonu je bio velika senzacija iako je ona već imala dva velika finala, na Rolan Garosu 2019. i na OI u Tokiju. Čehinja ima 24 godine, sedma je na svijetu, ali od tog londonskog podviga ništa bitno nije uradila.

Nijedna titula, čak ni finale. Jedino polufinale je odigrala prošle nedjelje u Štutgartu.

Ne propustite