Fedor na impresivan način završio Rampagea i poručio: "Ovo je kraj mog puta" SRBI ĆE BITI ODUŠEVLJENI KADA VIDE ŠTA JE URADIO

MMA
Fedor na impresivan način završio Rampagea i poručio: "Ovo je kraj mog puta" SRBI ĆE BITI ODUŠEVLJENI KADA VIDE ŠTA JE URADIO
,

Legendarni ruski MMA borac Fedor Emelianenko otišao je u službenu penziju nakon što je krošeom nokautirao Rampagea Jacksona.

Fedor Emelianenko tako je otišao u hisroriju MMA sporta. Na priredbi u Japanu koju su zajednički organizovali Rizin i Bellator, Fedor je u prvoj rundi nokautirao Rampagea Jacksona i nakon toga obznanio odlazak u mirovinu.

"Ovim završavam karijeru. Ovo je kraj moje turneje", poručio je Fedor nakon pobjede, kojeg nije omela ni činjenica da ima 43 godine. Za impresivne dvije minute i 44 sekunde uspavao je Jacksona usred Japana.

Rus je bio zaista dominantan još od samog starta, napadao Amerikanca koji nije ni ozbiljnije zaprijetio, a polovinom prve runde podsjetio je na blistave dane.

"Vrlo sam sretan da sam još jednom ovdje i da sam vas zabavio. Tu sam postao pravi borac i gdje ste me zavoljeli, hvala vam! Nažalost moram reći da moja karijera završava gdje je sve počelo - u Japanu. Oprostit ću se s pobjedom i hvala svim Kršćanima koji su me bodrili", rekao je 'posljednji car'.

454441e1b1f163dee5d1

Inače, Fedor je zaista dočekan kako i dolikuje caru. Cijela je dvorana ustala i zapljeskala jednom od najvećih boraca koji se borio u nekoć slavnim japanskim organizacijama, a po mnogima i najboljem borcu svih vremena. S druge strane bio je opasni Quinton 'Rampage' Jackson (41) koji je shvatao da će u Saitami imati i publiku protiv sebe.

'Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti', orilo se Saitama Arenom, a Fedor je ušao u kavez uz taktove 'Himne kosovskih junaka', tj. pjesme koja je bila i svojevrsne himna 'Crvenih beretki'. A duže je trajao njegov ulazak u kavez nego li sama borba.

e24a0bc40437a2434efe

Tako se oprostio u 'svom' Japanu i otišao kao 'car'. Rekao je zbogom slobodnoj borbi na mjestu koje ga je stvorilo, gdje je izgradio ime i reputaciju jednog od najboljih boraca svih vremena.

Ne propustite