POTPUNI HAOS! Čečenska zvijer protiv Nurmagomedova: Khamzat Chimaev krenuo u obračun s Dagestancima

MMA
POTPUNI HAOS! Čečenska zvijer protiv Nurmagomedova: Khamzat Chimaev krenuo u obračun s Dagestancima
-

Khamzat Chimaev i Abubakar Nurmagomedov izazvali su pravi haos na sinoćnjem UFC 280 eventu u Abu Dhabiju. Došlo je do tuče pored oktagona nakon glavne borbe večeri, ali još nema informacija šta se tačno dešavalo i ko je sve počeo.

Čečenska zvijer Khamazat Chimaev u posljednje vrijeme je izazvao ozbiljne skandale van oktagona. Tako mu je borba protiv Natea Diaza otkazana zbog pada na vagi, pa se morao boriti s Kevinom Hollandom.

Prije ove borbe došlo je do obračuna između dvojice boraca. Palo je nekoliko udaraca, a večeras je nakon UFC 280 eventa u Abu Dhabiju Khamzat Chimaev ponovo bio u centru pažnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMA ™ (@freak.mma)

Čečen je uspio zakuhati s dagestanskim borcem Abubakarom Nurmagomedovom. Došlo je do popriličnog haosa, ne zna se ko je sve započeo, no bilo je fizičkog kontakta.

Khamzata je osiguranje moralo izbaciti iz dvorane. Uz dosta muke su to učinili, a Čečen je uputio brojne uvrede prema Nurmagomedovu dok su ga iznosili.

Treba istaći da je Chimaev u Abu Dhabiju bio u pratnji sinova čečenskog vođe Ramzana Kadyrova. On mu je vjenčani kum i Khazmat mu je miljenik.

Abubakar Nurmagomedov večeras je odradio meč u Abu Dhabiju. Savladao je Gadzhija Omargadhzijeva jednoglasnom odlukom sudija i to mu je bio 17. trijumf u karijeri u kojoj ima tri poraza i jedan neriješen meč.

Abubakar je bio krivac i za haos koji je uslijedio na meču između Khabiba i Conora. Tada je započeo ludilo u ringu i udario je Irca.

Sada će sigurno biti prozivanja s obje strane. Khamzat će silno željeti da se dočepa Nurmagomedova, ali teško je vjerovati da će do eventualne borbe doći.

Podsjetimo, večeras je u Abu Dhabiju novi prvak lake kategorije postao Islam Makhachev koji je završio Charlesa Oliveiru u drugoj rundi.

Ne propustite