SINOĆ JE VIĐEN JEDAN OD NAJSPEKTAKULARNIJIH NOKAUTA IKADA: Autsajder brutalnim nokautom šokirao komentatore, urlali su u nevjerici

MMA
SINOĆ JE VIĐEN JEDAN OD NAJSPEKTAKULARNIJIH NOKAUTA IKADA: Autsajder brutalnim nokautom šokirao komentatore, urlali su u nevjerici
,

Poljski borac Alan Kwiecinski priredio nam je sinoć jedan od najspektakularnijih nokauta ikad viđenih na eventu FAME 17.

U gradu Krakow održana je priredba FAME 17, a koja će se dugo pamtiti po nokautu domaćeg borca Alana Kwiecinskog. Atraktivnim i brutalnim potezom uspavao je svog sunarodnjaka Maksymilliana Wiewiorku.

Kwiecinski je "flying kickom" u zraku nogom oborio svog rivala. Bila je to rana faza druge runde i trenutak kada je pobjednik osjetio da je pravo vrijeme za napad jer je Wiewiorka bio uzdrman i već na podu.

Komentatori su ostali u deliriju. U nevjerici su urlali dok se ukazivala pomoć Wiewiorki, a slična situacija bila je u publici jer su gledatelji s oduševljenjem pratili šta se događa.

Tako je Kwiecinski, koji je važio za autsajdera u ovom meču, prekinuo niz od četiri poraza. Prethodno je ovaj 31-godišnjak nastupao na gala večerima kao što su FEN ili Army Fight Night.

S druge strane, Wiewiorka je važio za apsolutnog favorita jer je aktuali FAME prvak u poluteškoj kategoriji. Imao je pet vezanih pobjeda, ali je tome došao kraj na najspektakularniji mogući način.

Ne propustite