Candy Dulfer - seksi saksofonistkinja

Sjećate li se
Candy Dulfer - seksi saksofonistkinja
Sa Dave Stewartom iz Eurythmicsa snimila je "Lily was here" koja postaje jedna od najpopularnijih instrumentalnih kompozicija krajem osamdesetih godina 20. vijeka.

Candy Dulfer je holandska džez saksofonistkinja i kantautorka. Rođena je u Amsterdamu, 19. septembra 1969. Sa jedanaest godina je imala prve nastupe u očevom orkestru. Širu popularnost stiče kroz saradnju sa rok muzičarem Prince-om. Krajem 1989, pred svoj odlazak u SAD, sa Dave Stewartom iz Eurythmicsa snimila je "Lily was here" koja postaje jedna od najpopularnijih instrumentalnih kompozicija krajem osamdesetih godina 20. vijeka.

kandy

Potom je sarađivala sa Van Morrisonom, gostujući na njegovom koncertnom albumu Live in San Francisco, a 1990. svirala je sa grupom Pink Floyd na festivalu Knebworth pred 130.000 posjetilaca.

kandy2

U jesen 2011. godine objavila je album "Crazy", nakon kojeg je uslijedila turneja po SAD, Japanu, Rusiji i Južnoj Americi. Započela je saradnju sa modnim brendom Mexx, a 2013. bila je član žirija holandskog X-faktora.

kandy4

kandy3

Nekoliko puta je nastupala na festivalu Nišvil koji se održava na niškoj tvrđavi. Nadimak joj je "fanki slatkiš".

kandy5

Trenutno je u braku sa 31-godišnjim mađarskim fudbalerom Bela Szenasijem.

kandy6

Ne propustite