REAL ODABRAO ZVIJEZDU Po njega kreću na ljeto i srušit će svjetski rekord!

Transferi
REAL ODABRAO ZVIJEZDU Po njega kreću na ljeto i srušit će svjetski rekord!
.

Kylian Mbappe u ovom trenutku je najtraženiji fudbaler svijeta.

Iako je ostao u Parizu ovog ljeta, male su šanse da se isto dogodi i narednog.

Madridski AS objavio je da su u Realu odlučili učiniti sve da 20-godišnji Francuz postane nova zvijezda kluba sa Santiago Bernabeua. 

"Jeste li vidjeli Mbappeov nastup?", "Za poluvrijeme je zabio hat-trick Bruggeu koji nas je napatio na Bernabeu", "On je igrač koji bi digao navijače na noge i držao momčad na vrhu barem 10 godina", ovo su navodno poruke koje je predsjednik Reala Florentino Perez razmijenio sa svojim najbližim saradnicima odmah nakon velike predstave Mbappea u Ligi prvaka. 

Francuski reprezentativac zabio je savršeni hat-trick. Prvo je pogodio glavom, zatim desnom nogom, a kompletirao ga je udarcem lijevom nogom. U igru je ušao u 52. minuti i sve navedeno ostvario u sljedećih 38. Postao je najmlađi igrač koji je u natjecanju postigao 15 golova. 

"PSG nije klub koji mora prodavati igrače, složenost njegovog dovođenja je evidentna, ali pomaže to što su čelnici klubova u sjajnim odnosima", piše AS i navodi da bi Real Mbappea platio 300 miliona eura, što je 78 miliona više od trenutnog svjetskog rekorda i transfera Neymara iz Barcelone u PSG.


 

Ne propustite