BOMBA IZ JUVENTUSA: Navijači u ekstazi: "Kupujemo novog Ronalda, samo mlađeg i naprednijeg!"

Transferi
BOMBA IZ JUVENTUSA: Navijači u ekstazi: "Kupujemo novog Ronalda, samo mlađeg i naprednijeg!"
.

Gazda Juventusa Andrea Agnelli najavio je skori dolazak "novog Cristiana Ronalda", ali ne u 33. godini života, kao što su doveli Portugalca, već kad "novi CR" bude imao deset godina manje.

Odmah se počelo pisati da je riječ o Kylianu Mbappéu, najboljem mladom igraču svijeta, no kroz vrijeme će iskočiti još neka imena poput Erlinga Haalanda iz RB Salzburga, kojeg sada prate svi europski giganti.

"Ronaldo je bio krajnja tačka plana koji smo započeli prije osam godina kad je Mirko Vučinić bio naša zvijezda prijelaznog roka", rekao je Paolo Aicardi, predsjednik Juventusovih dioničara.

"Do Cristiana smo imali nekoliko koraka. Tevez, Khedira... Sva ta pojačanja su pokazala da Juventus može dovoditi velika imena. Kad je Ronaldo, broj jedan u svijetu, stigao u Juventus, postalo je jasno da će svaki igrač htjeti doći u Juventus prije Real Madrida, Manchester Uniteda ili Barcelone. Danas je sve moguće i kupovina De Ligta je dokaz toga", rekao je pa naglasio:

"Naša sljedeća ideja je kupiti novog Cristiana Ronalda, ali mlađu verziju."

U januaru je Tuttosport najavio ovu ideju.

"Da, Juventus će učiniti sve što može da dovede Kyliana Mbappéa", poručio je Tuttosportu i tako potvrdio raniju izjavu predsjednika Andree Agnellija koji je nakon transfera Cristiana Ronalda iz Reala rekao:

"U budućnosti moramo dovesti igrača poput Cristiana Ronalda, ali ne u 33. godini, nego u 25."

Ne propustite