Milijarder se odrekao svega da bi živio u kolibi na planini

Čudne priče
Milijarder se odrekao svega da bi živio u kolibi na planini
Kineski biznismen i milijarder Liu Jingchong (38) bio je vrlo uspješan u svom poslu, tekstilnoj industriji, ali je odlučio odbaciti bogatstvo i preseliti se u kolibu na planini.

Kineski biznismen i milijarder Liu Jingchong (38) bio je vrlo uspješan u svom poslu, tekstilnoj industriji, ali je odlučio odbaciti bogatstvo i preseliti se u, vjerovali ili ne, kolibu na planini.

Preloman trenutak u njegovom životu bila je automobilska nesreća, a stvar koja je odredila njegov put - jedna knjiga.

"Zaradio sam mnogo novca i ne mogu reći da nisam bio zadovoljan svojim životom. Bio sam sretan, ali sve se promijenilo kada sam s prijateljima imao nesreću. Automobil je bio uništen, trebali smo novi. Kako sam bio relativno dobro, odlučio sam prenoćiti u hotelu. Jedina stvar koju sam mogao raditi bila je čitanje knjige o budizmu. To mi je promijenilo život", kazao je Jingchong za Central European News.

Nastavio je proučavati filozofiju budizma, koja uči da materijalne stvari samo stvaraju patnju, te je odlučio da promijeni svoj život iz korijena.

Tako je prodao sve što je posjedovao (sedam automobila, luksuzni stan, vikendicu), a kupio je skromnu kolibu na planini.

Ne propustite