"Tata, kupi mi auto ...": Gdje je danas prva dječija pop zvijezda SFRJ Zdenka Vučković (1958) (FOTO & VIDEO)

Sjećate li se
 "Tata, kupi mi auto ...": Gdje je danas prva dječija pop zvijezda SFRJ Zdenka Vučković (1958) (FOTO & VIDEO)
Svi je pitaju je li u rodu nešto sa Severinom Vučković. "Nisam, ali njena se ..."

Na prvom Opatijskom festivalu davne 1958. pobijedio je Ivo Robić otpjevavši pjesmu "Mala djevojčica" u duetu s tada malom djevojčicom Zdenkom Vučković. Ta pjesma se bukvalno nije skidala s radio programa ondašnjih godina.

zdenka3

Zdenka Vučković (73) je imala uspješnu pjevačku karijeru no svi su je najviše voljeli kao djevojčicu koja pjeva "Tata kupi mi auto". 

zdenka2

'Sjećam se kad sam dobila pjesmu Moja mala djevojčica (Tata kupi mi auto). Rekla sam mami meni su dali pjesmu za reklamu za sve ove stvari, bicikl i romobil. Bilo mi je tako neugodno. Ali evo, niko se nije nadao da će to privući ljude. Bila sam dijete, a Ivo Robić bio je volumen popularnosti', rekla je nastavivši kako ju je Robić tretirao kao odraslu pjevačicu, iako je imala samo šesnaest godina. 'Ponašao se kao da ja godinama pjevam i dobro da je tako postupio. Inače bih bila u strahu'.

zdenka4

Svi je pitaju je li u rodu nešto sa Severinom Vučković. 'Nisam, ali njena se sestra zove Zdenka. Ispada da je njena mama bila moja obožavateljica'. 

zdenka5

Bila je prava tinejdžerska pop zvijezda 1960-ih, koja je žarila i palila po tadašnjoj estradi čitavu jednu dekadu i bila visokotiražna Jugotonova zvijezda.

zdenka7

Oproštaj od festivalske scene imala je Zagrebačkom festivalu 1989. godine, kad je nastupila s pjesmom vrlo simboličkog značenja - "Odrasla je djevojčica mala".

zdenka9

Za sebe kaže da se ona mala djevojčica još uvijek krije u njoj. 'Definitivno, nisam nikada bila zla. Nadam se da će ona ostati u meni do kraja', poručuje Zdenka Vučković.

Izvor: dnevnik.hr

Ne propustite