Da li se sjećate: Prve filmske uloge današnjih glumačkih zvijezda (FOTO)

Sjećate li se
Da li se sjećate: Prve filmske uloge današnjih glumačkih zvijezda (FOTO)
Sada je vrijeme da se prisjetimo i njihovih ranih radova.

Poznate glumce uglavnom pamtimo po njihovim najboljim ili najnovijim ulogama. Sada je vrijeme da se prisjetimo i njihovih ranih radova. Neki od njih su karijere počinjali kao epizodisti u velikim filmovima, dok su drugi čak nagrađivani za svoje prve uloge. Donosimo vam neke neočekivane prve uloge danas slavnih glumaca.

Alan Rickman (69) - Die Hard (1988)

ns1

Bio je nagrađivan glumac i prije uloge u filmu "Harry Potter", pa i prije svoje prve filmske uloge. Nakon što je završio glumačku akademiju sredinom 70-ih, izgradio je ime u britanskim pozorišnim krugovima. Bio je i nominovan za Toni nagradu 1987. godine. Prvu filmsku ulogu dobio je deset godina nakon što je započeo glumačku karijeru, i to rolu glavnog negativca u filmu "Die Hard" igrajući rame uz rame sa Bruce Willisom. Takođe je interesantno da je u filmu igrao Nijemca Hansa Grubera uprkos britanskom porijeklu.

Zoe Saldana (37) - Center Stage (2000)

ns2

Najčešće je igrala u filmovima naučno-fantastičnog i akcionog žanra poput filmova "Avatar" i  "Guardians of the Galaxy". Ali prije ovih filmova debitovala je u filmu "Center Stage" 2000. godine. Igrala je lik Eve jedne od glavnih balerina u prestižnoj školi baleta, i scene plesa uradila je bez dublerke, što joj je i obezbijedilo ulogu u ovom filmu. Naime, Zoe je u mladosti pohađala plesnu školu.

Elijah Wood (34) - Back To The Future part II (1989)

ns3

Najpoznatiji je po ulozi u filmskoj trilogiji "Lord of the Rings". Glumačku karijeru započeo je u ranim godinama a slavu  je stekao znatno kasnije. Snimao je reklame i muzičke spotove od svoje sedme godine, a prvu ulogu na velikom platnu dobio je u filmu "Back to the Future Part II".

Jake Gyllenhaal (34) - City Slickers (1991)

ns4

Potiče iz poznate holivudske porodice, njegov tata Steven je filmski producent a mama Naomi scenaristkinja. Dobre veze obezbijedile su mu ulogu u filmu "City Slickers" 1991. godine u kojem je igrao sina Billy Crystala. Jake je jednom izjavio, da je nakon te uloge igrao samo u filmovima koje je njegov otac producirao. Tek kad je odrastao samostalno je birao uloge pa smo ga tako mogli da gledamo u nešto drugačijim  filmovima poput "Brokeback Mountain".

Kevin Bacon (57) - Animal House (1978)

ns5

Veliko je glumačko ime još od 80-ih, a karijeru je započeo 70-ih u velikom hitu "Animal House" iz 1978. godine. Ova uloga ipak, nije pokrenula njegovu karijeru pa je glumac bio prinuđen da igra u brojnim TV sapunicama.  Međutim, nakon velikog hita iz 1984. godine "Footloose", Kevin je obezbijedio status zvijezde.

Jennifer Aniston (46) - Leprechaun (1993)

ns6

Iako je odrasla u poznatoj holivudskoj porodici, morala je dobro da se pomuči za svoju prvu ulogu. Pojavljivala se u TV serijama koje nisu doživljavale drugu sezonu, pa je popularna Jenny morala da se izdržava radeći kao konobarica. Tek 1993. godine dobila je prvu filmsku ulogu u hororu "Leprechaun". Iako je kritika "sahranila" ovaj film, vrijedi ga pogledati samo da biste vidjeli kako je ona izgledala prije operacije nosa. Na kraju se sav trud glumice isplatio pa je danas smatraju za pripadnicu tzv. holivudske elite.

Johnny Depp (52) - A Nightmare On The Elm Street (1984)

ns7

Popularnost je stekao krajem 80-ih i početkom 90-ih ulogama u "21 Jump Street", "Cry-Baby" i "Edward Scissorhands", a karijeru je započeo ulogom u hororu. Ne samo da mu je prva uloga bila u filmu "A Nightmare on Elm Street" već je njegov lik u filmu bio jedan od glavnih. Scena njegove smrti proglašena je najupečatljivijom scenom čitavog serijala.

Kate Winslet (39) - Heavenly Creatures (1994)

ns8

Njena prva uloga je bila glavna. Peter Jackson izabrao je Kate između 175 djevojka za ulogu u drami zasnovanoj na istinitoj priči o najboljim drugaricama sa nasilnim nagonima. Publika i kritika prepoznali su njen talenat pa je glumica dobila i prestižnu nagradu kritike za tu ulogu.

Nicolas Cage (51) - Fast Times at Ridgemont High (1982)

ns9

Njegovo pravo prezime je Coppola i reditelj Francis Ford Coppola mu je stric. Na početku karijere Nicolas je koristio svoje pravo prezime kako bi dobio prve uloge. Nakon prvog filma "Fast Times at Ridgemont High" zamijenio je porodično prezime umjetničkim Cage što je objasnio željom da na probu stavi vlastiti talenat bez uticaja koju prezime Coppola ima u filmskoj industriji.

Halle Berry (48) - Jungle Fever (1991)

ns10

Kad znate čime se Halle bavila prije nego što je ušla u filmske vode onda njena prva uloga djeluje malo iznenađujuće. Halle se prije filma takmičila na izborima ljepote, i bila je tinejdžerska  miss Amerike, miss države Ohio i prva afro-amerikanka koja je učestvovala na izboru za miss svijeta. A u prvom filmu igrala je prljavu i zapuštenu  narkomanku Vivien - prilično suprotno od stvarne Halle.

Izvor: 6yka.com

Ne propustite