Predstavljamo: 20 najpopularnijih ramazanskih delicija
Sveti mjesec ramazan je vrijeme ponovnog povezivanja s Bogom, porodicom i voljenima. To je vrijeme kad se zajednice udružuju u spominjanju Svemogućeg.
Također, to je vrijeme kad se uživa u jednoj od najslasnijih moćnih univerzalnih veza-hrani. Hrana je najjednostavniji diplomata, koji bez ikakvog napora nastavlja rušiti prepreke i povezivati ljude različitih sredina i osobina.
Mnoga ukusna jela nikad ne prestaju ‘’mučiti’’ čula okusa, posebno tokom ramazana, ali predstavljamo neke od najpopularnijih delicija diljem islamskog svijeta - od pića, preko glavnih jela do deserta.
Lentil supa je klasik gotovo svake iftarske sofre, i gotovo bi mogla biti krunisana službenom ramazanskom supom. Ne samo da je ukusna, nego je I izrazito dobra nakon dugog dana posta, budući da je bogata hranjivim tvarima kao što su proteini, vlakna i vitamin C. Također je i niskokalorično jelo, tako da je ustvari zdrava opcija za sve one koji žele nešto vruće ovaj ramazan.