Predstavljamo: 20 najpopularnijih ramazanskih delicija
Sveti mjesec ramazan je vrijeme ponovnog povezivanja s Bogom, porodicom i voljenima. To je vrijeme kad se zajednice udružuju u spominjanju Svemogućeg.
Također, to je vrijeme kad se uživa u jednoj od najslasnijih moćnih univerzalnih veza-hrani. Hrana je najjednostavniji diplomata, koji bez ikakvog napora nastavlja rušiti prepreke i povezivati ljude različitih sredina i osobina.
Mnoga ukusna jela nikad ne prestaju ‘’mučiti’’ čula okusa, posebno tokom ramazana, ali predstavljamo neke od najpopularnijih delicija diljem islamskog svijeta - od pića, preko glavnih jela do deserta.
Amar al-Deen je ukusno piće napravljeno od paste kajsije sušene na suncu. Pasta se pravi tako što se iscijedi dosta kajsija, te se sočna pulpa pomiješa sa glukoznim sirupom i raširi na velikim tacnama. Tacne se onda ostavljaju sušiti na toploti sunca, i ono što na kraju dobijete su ustvari veliki narandžasti slojevi kože od kajsije. Trakicama te ‘’kože’’ se doda voda, namoče se preko noći i to je to-napravili ste Amar al-Deen.