Predstavljamo: 20 najpopularnijih ramazanskih delicija
Sveti mjesec ramazan je vrijeme ponovnog povezivanja s Bogom, porodicom i voljenima. To je vrijeme kad se zajednice udružuju u spominjanju Svemogućeg.
Također, to je vrijeme kad se uživa u jednoj od najslasnijih moćnih univerzalnih veza-hrani. Hrana je najjednostavniji diplomata, koji bez ikakvog napora nastavlja rušiti prepreke i povezivati ljude različitih sredina i osobina.
Mnoga ukusna jela nikad ne prestaju ‘’mučiti’’ čula okusa, posebno tokom ramazana, ali predstavljamo neke od najpopularnijih delicija diljem islamskog svijeta - od pića, preko glavnih jela do deserta.
Fattoush salata - Krajnji izbor kad je u pitanju salata mora biti fattoush. Puna svježih, hrskavih krastavaca, rumenih crvenih paradajza, mente, peršuna, rotkvica, hrskavih komadića prženog hljeba, prelivena dresingom od ljutog limuna, maslinovog ulja, ruja i crnog susama, fattoush salata je svjež, ukusan i uvijek dobar pratilac svakog jela.