Ove greške vam vaša kosa NEĆE OPROSTITI!

Praktična žena
Ove greške vam vaša kosa NEĆE OPROSTITI!
Većina žena se užasava pri pomisli da bi mogle da počnu da gube kosu, ali opet mnoge od njih svakodnevno rade stvari koje ih vode upravo do toga. Većina žena voli da se igra sa frizurom i da isprobava različite stvari, što je u redu dok postoji mjera i dok pravilno njeguju kosu. Ipak, kada pretjerate, može da dođe do ozbiljnih posljedica.

Većina žena se užasava pri pomisli da bi mogle da počnu da gube kosu, ali opet mnoge od njih svakodnevno rade stvari koje ih vode upravo do toga.  Većina žena voli da se igra sa frizurom i da isprobava različite stvari, što je u redu dok postoji mjera i dok pravilno njeguju kosu. Ipak, kada pretjerate, može da dođe do ozbiljnih posljedica.

- Veliki broj žena pati od gubitka kose zbog pretjeranog stilizovanja i nadogradnje kose - navela je doktorka Ragu Redi.

Ukoliko želite da što duže zadržite svoju kosu, nikako nemojte da radite sljedeće stvari:

Nadogradnja

Godinama su izuzetno popularne kod poznatih ličnosti, pa su i fanovi odmah pošli njihovim stopama. Problem je u tome što mogu da budu veoma teške i da znatno oslabe kosu. Obično se na koren stavlja i lepak kako bi umetci stajali, što znači i da hranljivi sastojci ne mogu da prolaze normalno i dolazi do stvaranja pečata bez kose na glavi.

Vrela voda

Tuširanje vrelom vodom sigurno prija posle napornog dana, ali da li je vredno zbog toga oštetiti kosu? To lako može da se dogodi ako niste oprezni! Vrela voda predstavlja stres za kosu, a skida i farbu sa vlasi, mnogo brže od hladnije vode.

kosa-2

Foto: Shutterstock

Ispravljanje i uvijanje

Redovno korišćenje presa za kosu i različitih uvijača slabi kosu, što neminovno vodi ka opadanju . Možete da je koristite jednom nedeljno, u suprotnom ćete se susresti sa punom kućom vaših vlasi. Kosa postaje sve rjeđa i neophodna je vaša brza reakcija. Za početak, zaboravite na presu.

Farbanje

Ovo će sigurno iznenaditi većinu žena, jer mnoge redovno menjaju boju kose. Hemikalije u farbi mijenjaju prirodni pigment kose, vode ka njenom slabljenju i opadanju. Ovo važi za sve trajne i polu trajne farbe.

Hlor

Svako ko je bar jednom blajhao kosu zna da hlor uništava vlasi. Ako se ne blajhate, i bazen može da bude problem. Ako vam je plivanje omiljena rekreacija, razmislite o kapici.

 

Ne propustite