Ovaj čudesan lijek imamo svi u svojoj kući, A NE ZNAMO ZA NJEGOVO DJELOVANJE!

Kuharica
Ovaj čudesan lijek imamo svi u svojoj kući, A NE ZNAMO ZA NJEGOVO DJELOVANJE!
Ovaj ukusni napitak sadrži niz sastojaka koji podstiču rad štitne žlijezde...

Ovaj ukusni napitak sadrži niz sastojaka koji podstiču rad štitne žlijezde, a ujedno je i prava bomba vitamina, minerala i antioksidansa dobrodošla na svačijem meniju. Recept je podijelila sertifikovana holistička nutritivna terapeutkinja Seida Kiran Zahra Hussain, a sastoji se od:

– 7 šolja izvorske ili filtrirane vode

– 1 šoljica 100-postotnog soka od brusnice

– ¼ kašičice suvog đumbira

– ½ kašičice cimeta

– ¼ kašičice muškatnog oraščića

– ¾ šoljice sveže isceđenog soka od narandže

– ¼ šoljica sveže isceđenog soka od limuna

cimet

Cimet je višestruko koristan lijek za štitnjaču. Sadrži ekstrakt koji igra bitnu antiupalnu ulogu u induciranju ekspresija razine zrna u područjima proinflamatornih citokina. Laički, medicinska primena cimeta mogla bi imati veliku ulogu u terapiji usporenog rada štitnjače. Uz to, cimet djeluje antiupalno i smanjuje inzulinsku rezistenciju koja je usko povezana s nastankom Gravesove bolesti. Narandžin sok bogat je izvor C vitamina koji je bitan za mnoge procese u tijelu. Pozitivno djeluje na štitnjaču i povećava glukuronsku kiselinu koja veže i eliminiše toksine iz tela te pomaže u ispravnoj funkciji hormona.

Hipotireoidizam se dešava kada štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona. Ova bolest pogađa oba pola, ali najčešće žene iznad pedesete godine. Štitnjača reguliše metabolizam, a nizak nivo hormona usporava tijelo i ujedno i brojne procese, od metabolizma do tjelesne temperature. Kada se ne liječi može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Ne propustite