ISPROBALA JE 116 DIJETA, i evo za koje TRI STVARI je otkrila da nikad ne pale

Zdrav život
ISPROBALA JE 116 DIJETA, i evo za koje TRI STVARI je otkrila da nikad ne pale
Jennifer Hand je dugo imala problem s debljinom. Tvrdi da je od svoje 16. do 27. godine isprobavala barem 10 dijeta godišnje, i preko 116 dijeta sveukupno (provela je trećinu života pronaći optimalan plan prehrane). Danas izgleda vitko.

Jennifer Hand je dugo imala problem s debljinom. Tvrdi da je od svoje 16. do 27. godine isprobavala barem 10 dijeta godišnje, i preko 116 dijeta sveukupno (provela je trećinu života pronaći optimalan plan prehrane).Danas izgleda vitko.

jen

Foto: Twitter

Velik broj ljudi ima višak kilograma, i mnogima je to jedan od najvećih problema u životu, kojeg se pokušavaju riješiti na razne načine. U biti, dijeta je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka.

Jennifer Hand je također dugo imala taj problem. Tvrdi da je od svoje 16. do 27. godine isprobavala barem 10 dijeta godišnje, i preko 116 dijeta sveukupno (provela je trećinu života pronaći optimalan plan prehrane). 

Ovo je njena prica:

- Iako nikad nisam imala dugotrajne rezultate s niti jednom dijetom, nisam prestala vjerovati u obećanja za mršavljenje. Svaka mi se dijeta činila kao potencijalno rješenje svih problema: nudile su mi mršavljenje, sposobnost nošenja uske odjeće, i vječnu ljubav prema svojem tijelu. Ali, svejedno, stvari nikad nisu išle po planu. Svaki put bi posustala, i potom se pokušavala vratiti sljedeći dan, tjedan, mjesec. Nisam naučila lekciju sve do zadnje dijete, koja je trajala samo dva dana. Tad sam odlučila da je gotovo s pokušajima - ispricala je Jennifer. 

hand-jennifer-webv2-1505

Foto: Facebook

Evo što je naučila iz tih 116 dijeta, tri stvari sigurno ne funkcioniraju:

1. “Krenut ću od ponedjeljka”

U ovu zamku je najlakše upasti, pogotovo ako ste vikend proveli družeći se, izlazeći, i uživajući u hrani i vinu. No, ovo zna piti jako opasno. Zašto?

Kad krenete iznova, to znači da stavljate vremenska ograničenja. Bilo da je riječ o dijeti, planu prehrane, ili strogom režimu hranjenja, vi nešto počinjete. A kad nešto počnete, to morate i dovršiti. Ovakve dijete vam priječe normalan, zdrav, i intuitivan odnos prema hrani, a takvo stanje uma vas vodi do neuspjeha.

2. Čuvanje kalorija za posebne prigode i zabave

Kad se cijeli dan suzdržavate, i “čuvate” za posebne prigode (primjerice vjenčanja, večeru s prijateljima, obiteljski ručak, i slično), čeka vas neuspjeh. Takvo razmišljanje je zabluda. Mislimo da ćemo unijeti manje kalorija ako ne jedemo većinu dana, da bi navečer napunili zalihe.

U pravilu, kad stignete na takva događanja, budete izgladnjeli, i želite pojesti sve pred sobom. Tada vam je krvni šećer nizak, tijelo vam traži energiju, i želite proždrijeti sve što vidite. Osim toga, u tim ćete situacijama sigurno jesti i brže, što je svakako loše.

3. Loša dijeta: postoje dani na koje možete “varati”

Neke dijete čak ovo i savjetuju. Ako jedete “savršeno” cijeli tjedan, onda se možete nagraditi subotom ili nedjeljom. U teoriji, ovo zvuči razumno. No u stvarnosti, uvijek završi katastrofalno.

Dani “varanja” nikad ne prođu onako kako ste zamislili. A uvijek vas vode na destruktivan put. Nadalje, ovako stvarate nezdrav odnos prema hranu, i podupirete mit da postoji “dobra i “loša” hrana. Cijeli tjedan se strogo posvećujete “savršenoj” ishrani, i nikad ne posustajete, i onda se jednom tjedno možete nauživati koliko vam srce želi.

Kad se jednom zadovoljite, još će vam biti teže vratiti se na “pravi put”.

- Sljedeći put kad pomislite o dijeti, sjetite se ove tri stvari koje vam mogu uništiti napredak! Umjesto toga, savjetujem da svaki obrok planirate da bude što zdraviji, i kad posustanete, počnite odmah od sljedećeg obroka - poručila je Jennifer. 

Ne propustite