ŠOKIRALA SVIJET: Poznata glumica Halle Berry OTKRILA SVE BLAGODATI POSTA

Slavne ličnosti
ŠOKIRALA SVIJET: Poznata glumica Halle Berry OTKRILA SVE BLAGODATI POSTA
.

Svi govore o povremenom postu. Zašto? Istraživanja pokazuju da pomaže gubitku težine, zdravlje crijeva, smanjenju upala te je manji rizik od raka i bolesti. 

halle-berry4

Iako postoji mnogo različitih vrsta posta, glavna ideja je da se osoba suzdržava od hrane neko vrijeme. Nedavno su slavne osobe kao što su Vanessa Hudgens i Jenna Jameson pričale o postu, a najnovija glasnogovornica posta je 51-godišnja Halle Berry. 

halle-berry9

U razgovoru sa svojim trenerom Peterom Lee Thomasom, u emisiji #PHITtalks, kaže da više ili manje slijedi rutinu 16 do 8 sati posta. Ujutro posti, a onda prvi obrok ima u 14 sati.

halle-berry10

Tako je bez hrane 16 sati, a jede osam sati. Iako ovo može zvučati intenzivno, ona ističe da ujutro uzima vitamine i minerale, samo ne u obroku. Postoji mnogo različitih mišljenja o tome koliko sati trebamo postiti, iako je preporuka da se postepeno povećavaju sati posta i da se uvijek sluša svoje tijelo. 

halle-berry

Gastroenterolog Vincent M. Pedre kaže da je najbolje započeti s postom koji traje 12 sati. Doručak u 7:00 i završiti s večerom u 19:00 i tako spavate 8 od 12 sati. 

Ne propustite