Snežana Bogdanović: Od pozorišta, "Kuduza" do Amerike (FOTO)

Sjećate li se
Snežana Bogdanović: Od pozorišta, "Kuduza" do Amerike (FOTO)
Zapamćena je među ljubiteljima filma po izvanrednim ulogama: Bademe u "Kuduzu" Ademira Kenovića i Anke Tomlinović iz filma "Moj brat Aleksa", reditelja Aleksandra Jevđevića

Devedesetih je bila na vrhuncu popularnosti, duboko nesretna zbog rata, glumica Snežana Bogdanović (54) je napustila Beograd. Amerika je, kako kaže, bila mogućnost, a postala je njen život. Tamo se udala za svog sedam godina mlađeg kolegu Uliksa Fehmijua s kojim se zbližila dok su u Beogradskom dramskom pozorištu radili na predstavi "Zapali me". Emocije i energija koje su među njima strujale na sceni, postale su stvarne i njih dvoje su 1995. dobili ćerku Niku. Danas je New York Snežanin dom. 

snez3

Zapamćena je među ljubiteljima filma po izvanrednim ulogama: Bademe u "Kuduzu" Ademira Kenovića i Anke Tomlinović iz filma "Moj brat Aleksa", reditelja Aleksandra Jevđevića.

snez4

Nakon deset godina pauze, 2004. ona je ponovo briljirala na sceni beogradskog teatra i to kao gospođa Robinson u kultnom komadu "Diplomac", a zatim i u seriji "Na terapiji" televizije FOX.

snez7

Ona i suprug Uliks u New Yorku imaju svoj privatan biznis, ali se i dalje uspjevaju da se bave glumom u pozorištu i na filmu.

snez5

Ne propustite