KONOBAR U RESTORANU GOSTU JE DAO NOŽ: Tražili mu da ubije svinju kako bi dobio svoj naručeni obrok!
Ljudi su od pamtivjeka bili lovci. Na selima većina domaćina "svoju hranu prvo ubiju" pa zatim spreme obrok. Međutim, da li bi to bili u stanju da urade u restoranu u kom naruče ručak ili večeru? Ovim pitanjem bavi se kratki film Dastina Brovna, "Casa de Carne".
Umjetnik je objasnio da je to film o teškim odlukama i skrivenim istinama. Dotiče se teme koja se sve češće provlači u današnjim medijima. Mnogi vegani i vegetarijanci se pitaju da li bi ljudi lakše izbacili meso iz ishrane kad bi morali da ubiju svoj obrok.
Radnja je smještena u ne tako daleku budućnost, a glavni lik odlazi s prijateljima na večeru, ne znajući da će morati sam da je ubije.
Konobaru naručuje obrok sa mesom.
Prvi vam je put - konobar je pitao glavnog lika koji je sa osmjehom potvrdio.
Nakon toga ga je pozvao da krene sa njim. Dao mu je kecelju, nož i uveo u prostoriju u kojoj se nalazi svinja. Gost je trebalo da je ubije kako bi dobio svoju večeru. Međutim, bacio je nož.
Umjesto njega je to uradio neko drugi, a gost je svoju večeru ipak dobio. Ali nije mogao da je pojede.