GLEDAO I PO 7 SATI DNEVNO: Zbog crtanog filma “Pepa prase” DIJETE MIRISALO STOPALA GOSTIMA I SKIČALO kao svinja!

Čudne priče
GLEDAO I PO 7 SATI DNEVNO: Zbog crtanog filma “Pepa prase” DIJETE MIRISALO STOPALA GOSTIMA I SKIČALO kao svinja!
.

“Roditelji su doveli dijete zbog nesvakidašnjeg, bizarnog ponašanja. Dijete je mirisalo stopala gostima, zavlačilo se pod sto i skičalo kao prase”, ispričao je jedan psiholog.

Kada je slučaj završio u njegovoj ordinaciji, on je pitao roditelje da li dijete možda gleda crtani “Pepu prase”, na šta su mu oni odgovorili potvrdno i dodali da dijete taj crtani obožava i da ga gleda i po sedam sati dnevno.

“Ako neko konzumira neku vrstu informaciju u toj količni, kod djeteta sadržaji tog crtanog filma postaju dominatni dio njegovog iskustva prema realnosti i zato dijete reprodukuje naučeno ponašanje”, ispričao je doktor.
 maxresdefault
Rješenje je uslijedilo kada su roditelji izveli djete napolje na igralište i ponudili mu neke druge sadržaje kao što su skakanje, igranje na vazduhu sa drugom djecom.

“To je bilo sve ono što se u realnom životu naziva pravom igrom, gdje se stvara osejćaj radosti i smijeha, u kome je dijete živi učesnik među drugom djecom, a ne pasivni prijemnik virtuelnih sadržaja iz crtanog ili video igara”, kaže on.

Nakon nekoliko dana, dodaje, dijete je potpuno prestalo da gleda crtani film zato što su mu se roditelji posvetili na potupno drugačji način.

Ne propustite