Riješite se RUŽNIH i BOLNIH akni sa grudima, evo šta ih izaziva

Praktična žena
Riješite se RUŽNIH i BOLNIH akni sa grudima, evo šta ih izaziva
.

Ukoliko ste skloni znojenju u dijelu grudi, onda ste posebno izloženi riziku. Mogu da se pojave i kao posljedica dermatitisa koji je rezultat iritacije ili začepljenja pora. Evo kako da se riješite akni sa ovog dijela tijela prema savjetima dermatologa.

a3

Kao da nije dovoljno loše to što imate ko koju bubuljicu na licu već se one pojavljuju i na drugim dijelovima tijela, a najgore su one po grudima.

 a5
Ovakve akne javljaju se rijetko, ali od svih dijelova tijela grudi su mjesto na kome se najčešće pored lica javljaju. Nastaju kada se žlijezde napune masnoćom i kada dođe do začepljenja pora javlja se zapaljenje i formiranje mitisera ili bijelog gnoja.

Obratite pažnju na vašu rutinu poslije treninga

a4

Sportska odjeća je dobra, ali može da dovede do pojave akni. Nosite odjeću napravljenu od materiajla koji dozvoljava koži da diše, a pamuk je za to najbolji.

Promijenite znojem natopljenu odjeću što prije možete

Bilo koju znojem natopljenu odjeću poslije treninga odmah presvucite i brzo nakon treninga se tuširajte. Ukoliko ne možete odmah pod tuš, obrišite predio grudi vlažnom maramicom.

Redovno radite piling

a1

Skinite mrtve ćelije sa površine kože tijela kao i sa lica. Piling jednom do dva puta nedjeljno može da smanji rizik za pojavu akni ili mitisera.

Probajte sredstvo za kupanje na bazi benzoil peroksida

Mirišljavi gelovi za tusiranje su zanimljivi, ali ukoliko imate ozbiljan problem sa aknama na tijelu benzoil peroksid je najbolje rješenje za to.

Koristite sredstvo na bazi salicilne kiseline

Ako vam je benzoil peroksid previše jak za kožu, salicilna kiselina je drugi izbor koji vam predlažemo.

Provjerite vaš deterdžent za veš

a

Moguće je da ste alergični na neke hemikalije ili miris vašeg praška za veš. Obratite pažnju na to koji deterdžent koristite, ali i omekšivač.

Uzimajte vitamine

aa

Uvijek je dobro unositi što više vitamina kroz ishranu, ali ukoliko želite da promijenite vaš meni bilo bi dobro da razmislite o uzimanju multivitamina.

Koristite ciljani tretman

asd

Ničiji problem sa aknama ne može da bude isti. Ukoliko želite da što prije riješite problem bubuljica, onda je ciljano nanošenje ovog sredstva na bubuljicu odlično rješenje.

BACITE SVE BRIJAČE I TRAKE ZA DEPILACIJU: Treba vam samo jedan sastojak, DLAČICE VIŠE NIKADA NEĆE NARASTI!

Ne propustite