ZA DANAŠNJI RUČAK: Paradajz punjen šampinjonima, oduševit će vas
Neka današnji ručak bude potpuno drugačiji od svih ostalih. Vjerujemo da vam ne pada baš često napamet da punite paradajz, ali to može biti odlična ideja koja će oduševiti vaše ukućane.
Potrebno:
• 3 paradajza
• 1 crni luk
• 1 mrkva
• 100 g mariniranih šampinjona
• 4 krompira
• 1 kašika mješavine začina
• 1 kašičica bibera
• so po ukusu
• ulje po potrebi
Priprema:
Izdubiti paradajz, posoliti i ostaviti da se ocijedi. Na zagrijanom ulju propržiti sitno sjeckan crni luk, zatim dodati rendanu mrkvu, šampinjone i rendani krompir. Začiniti po ukusu, pržiti sve zajedno 10-ak minuta, pa skloniti sa šporeta. Napuniti paradajz, poredati u podmazan vatrostalni sud i peći na 200 stepeni oko pola sata. Savjet: Paradajz se preporučuje za jačanje odbrambenog sistema organizma, ali i za dijetalnu ishranu zbog toga što je hranljiv, a niskokaloričan.