NIJEDAN APOTEKAR VAM NEĆE PRIZNATI: Ovo je jedini pravi lijek za kosti

Porodica i zdravlje
NIJEDAN APOTEKAR VAM NEĆE PRIZNATI: Ovo je jedini pravi lijek za kosti
.

Kalcijum ima brojne važne funkcije u organizmu. 

Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su prije svega previše sjedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. 

kosti

ČESTO OSJEĆATE TRNCE NA NOGAMA I RUKAMA: Evo šta se dešava u našem organizmu

Ljuske od jaja sadrže 90 posto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Tijeelo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

osteo

U većim dozama ne samo da liječi simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska, a podstiče i koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

jaje1

Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno od životne dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jajeta, piše kucniljekar. 

Evo kako se ljuske jaja primenjuju za liječenje različitih stanja:

Štitna žlijezda

577a2848-6d08-4f13-a769-63ba0a0a0a65-stitnazlijezdavratringeraja-preview

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižider nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procedite tečnost i pomiješajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Gastritis, čir

cir

Kašiku mljevenih ljuski jaja pomiješajte sa kašikom šećera i kašikom mljevenog muskatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku. Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješajte s dvije kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutru na prazan želudac i uveče prije spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

krvna-grupa

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru sedam dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati ij do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Ne propustite