ZDRAVKO ČOLIĆ O DJETINJSTVU: ''Živjeli smo siromašnim, ali sretnim životom''

Slavne ličnosti
ZDRAVKO ČOLIĆ O DJETINJSTVU: ''Živjeli smo siromašnim, ali sretnim životom''
.

''Bili smo vrlo sretna obitelj, ali smo živjeli u siromaštvu. -rekao je ovo u nedavnom intervjuu jedan od najboljih pjevača Zdravko Čolić. ''Preživljavali smo samo od tatine plaće'', nastavio je Čola dodavši da ih to nije ometalo da imaju sretan i ispunjen porodični život.

Legendarni 'Čola' koji je danas, unatoč godinama na sceni, još uvijek jedan od najvećih muzičara na Balkanu, progovorio je o izrazito teškom djetinjstvu i odrastanju o kojem je godinama šutio. 

Govoreći o praznicima koji su iza nas, Čolić se osvrnuo na veliko siromaštvo koje ga je pratilo tijekom cijelog djetinjstva. Njegova majka Stana bila je domaćica, dok je njegov otac Vlado radio u policiji.

- Obitelj je stub svega i to nije samo fraza. Odmalena su me učili da je snaga čovjeka u ljubavi i poštovanju koje dobiva i dijeli s najbližima. Pamtim kako smo se okupljali u Trebinju, kod bake i djeda, kad nismo pošli u školu, i dobivali poklone od rođaka, prijatelja i susjeda - rekao je Čolić. S obzirom na to što nisu imali dovoljno novca i otac je bio prisiljen stalno raditi kako bi prehranio obitelj, Božić se u njegovoj obitelji nije ni slavio. 

colic-800x445

 
 Otac je radio u državnoj službi pa nismo mogli obilježavati Božić u to vrijeme na način na koji se to danas radi, ali zato smo uvijek s radošću čekali mljekara iz sela kod kojih se praznik slavio sa svim običajima i koji nam je donosio i božićne poklone - rekao je. 

S obzirom na to da je oduvijek živio skromno, tu naviku zadržao je i danas. Živi mirnim, povučenim obiteljskim životom i tijekom cijele karijere nikad nije bio sklon estradnim skandalima, a i sa skoro 70 godina još uvijek je miljenik publike.

Ne propustite