Zbog tampona ostala bez noge, ali nikada nije odustala od života! Pročitajte životnu priču ove manekenke!

Čudne priče
Zbog tampona ostala bez noge, ali nikada nije odustala od života! Pročitajte životnu priču ove manekenke!
.

Kada poželite odustati zbog nekih poteškoća u životu, onda je vrijeme da vas podsjetimo na manekenku Lauren Wasser. Ona se s 24 godine bavila košarkom i manekenstvom i bila je It djevojka do trenutka kad nije skoro preminula zbog korištenja tampona.

"Sve se baziralo na izgledu. Bila sam 'ta djevojka' a da nisam ni razmišljala o tome", prisjeća se Lauren Wasser koje je prije četiri godine skoro umrla zbog sindroma toksičnog šoka, uzrokovanog korištenjem tampona.

Lauren je kći para modela, te je sa svojom plavom kosom i očima oduvijek privlačila pažnju. Prvi put je pozirala kao dvomjesečna beba s majkom u talijanskom izdanju Voguea i navikla je na pozornost oko sebe. No sve se promijenilo u oktobru 2012. godine.

4774f5c600000578-5195289-the-los-angeles-based-model-who-is-pictured-walking-during-the-2-a-10-1513706467888

 

Počelo je tako što se Lauren osjećala loše, kao da će dobiti gripu. Imala je mjesečnicu i nosila jetampone koje koristila godinama. 3. oktobra, na dan kad je sve počelo, Lauren se prisjeća da je promijenila tampon ujutro, poslije podne i navečer. Kad je nešto kasnije te večeri svratila na prijateljev rođendanski tulum, svi su joj rekli da izgleda užasno, pa se brzo pokupila doma i legla u krevet. Sljedećeg jutra imala je temperature 41.1 te je hitno prevezena u bolnicu. Liječnici je nisu mogli stabilizirati i nitko nije znao što se zbiva sve dok nije došao infektiolog koji je odmah pitao ima li tampon u sebi. Imala je, a nakon što su ga poslali na hitnu analizu u laboratorij, saznali su da je pozitivan na sindrom toksičnog šoka (TSS).
Tada je morala amputirati jednu nogu što je za nju bilo jako stresno s obzirom da je bila sportašica koja se bavila i manekenstvom.
No ona nikada nije odustala, prihvatila je to što joj se desilo kao jednu životnu lekciju, a potom je svoj život posvetila podizanju svijesti i prevenciji toksičnog šoka, ali i potencijalne rizike od korištenja tampona.
Par godina poslije morala je amputirati i drugu nogu, međutim ponovo se nije dala te je izjavila da je uzbuđena zbog svoje dvije ‘’zlatne proteze’’.
Ukoliko trenutno mislite das u vas zahvatile životne nedaće, sjetite se ove djevojke i nikada, ali baš nikada ne odustajte. Sve shvatite kao životnu lekciju iz koje možete dosta toga naučiti!

Ne propustite