LIJEK ZA SVE: Oni koji su ovo probali, kažu da su ODMAH primijetili promjene, a u njega su se zaklinjali i stari Grci

Zdrav život
LIJEK ZA SVE: Oni koji su ovo probali, kažu da su ODMAH primijetili promjene, a u njega su se zaklinjali i stari Grci
.

Kako vrijeme prolazi, ljudi se sve više vraćaju na prirodne lijekove pokušavajući spriječiti nastanak mnogih bolesti. Medicina je svakako napredovala, ali doktori su uvijek zadnja opcija. U zadnje vrijeme kao jedan od boljih prirodnih lijekova često je spominjano ulje divljeg origana. Ulje divljeg origana je i prije važio kao  prirodni lijek za različite zdravstvene tegobe. Njegova ljekovita svojstva bila su poznata još u doba starih Grka, a evo sada se opet vraća kao broj jedan. 

Ovo ulje je jedan od najjačih prirodnih antibiotika, ali zbog njegove jačine, potrebno je voditi računa o količini i mora se uvijek miješati sa drugim jestivim uljima.

Istraživanja su pokazala da origanovo ulje ima jaka antibakterijska svojstva i uspješno se bori protiv čak 30 bakterija među kojima je i E.coli koja mnogima stvara velike zdravstvene probleme. Podjednako uspješno sanira i gljivična oboljenja. Često se koristi u borbi protiv gljivica na noktima i atletskog stopala. Pri vanjskoj upotrebi potrebno ga je miješati s drugim uljima.   Origanovo ulje se tradicionalno koristi protiv bolnih i neredovnih menstruacija. Stimullira protok krvi i kontrakcije maternice pa se ne preporučuje trudnicama.

Antioksidativna svojstva ulja origana blagotvorna su za dugotrajno očuvanje zdravlja. Ona štite od slobodnih radikala i popravljaju već nastala oštećenja stanica.
Antioksidansi usporavaju starenje, štite od  raka, sprječavaju makularnu degeneraciju, gubitak vida i sluha, živčane poremećaje i mnoge druge bolesti vezane uz djelovanje slobodnih radikala.

Primjena
Preporučena doza je jedna do četiri kapi tri puta dnevno (ukupno maksimalno 12 kapi dnevno, nikada u jednoj dozi). Ima jak okus pa ga obavezno razrijedite u baznom ulju, soku ili čaju.
Za vanjsku primjenu i inhalaciju također ga je potrebno razblažiti. Nemojte nanositi ulje na intimna područjima! Ulje od divljeg origana mogu uzimati djeca uzrasta od šest i više godina.
Ulje origana mora biti proizvedeno od divljeg origana, sa što većim postotkom karvakrola (iznad  70%). Vrste s niskim udjelom karvakrola nemaju potrebnu djelotvornost.

Ne propustite