OD SIROMAŠTVA DO LUKSUZA: Evo koji poznati su imali teško djetinjstvo, ali im se rad i trud isplatio

Slavne ličnosti
OD SIROMAŠTVA DO LUKSUZA: Evo koji poznati su imali teško djetinjstvo, ali im se rad i trud isplatio
.

Životne priče poznatih uglavnom započinju teškim pričama o siromaštvu. Upravo zbog takvih priča oni su često inspiracija mnogima i dokaz da se sve može kad se hoće. Njihova upornost ih je dovela do luksuza i bogatstva ali oni se ne stide da ispričaju kako je sve počelo. Evo nekoliko poznatih ličnosti sa takvim životnim pričama:

 1. Hilary Swank je jedna od glumica koje su odrastale u siromaštvu. Naime, njen otac je rano ostavio njenu majku s troje djece, a porodica je jedno vrijeme bila prisiljena da živi u automobilu. No, njeno bogatstvo se sada procjenjuje na 40 miliona dolara. hilary-swank-mission-statement-95-homepage-1280x720


 


2. Roditelji  Sarah Jessice Parker su jedva sastavljali kraj s krajem, a zbog finansijskih problem su se i razveli. Sarah je prvu ulogu dobila s 11 godina, a danas se njeno bogatstvo procjenjuje na 90 miliona dolara. 

sarah-jessica-parker-photography-by-kimberly-butler-1000x-685x1024

 

3.  Demi Moore je živjela u kamp kućici s majkom alkoholičarkom i očuhom, a često su se selili. No, Demi je sa 16 godina počela da radi kao model, a kasnije kao glumica i danas se njeno bogatstvo procjenjuje na 150 miliona dolara. 

t-demi-moore-interview-e1510654873417

 

4. Oprah je žena čije djetinjstvo nije obilježilo samo siromaštvo, nego i psihičko i fizičko nasilje kojem je bila izložena. Nakon srednje škole je počela da radi na jednoj od radio stanica, a njeno bogatstvo se danas procjenjuje na tri milijarde dolara. 

oprah-winfrey

Ne propustite