IDEJA ZA SUBOTNJI RUČAK: Pileći odrezak u korici od kikirikija
Subota je odličan dan da isprobate nešto što do sada niste jer imate vremena da se posvetite spremanju ručka. U nedostatku ideje, predlažemo da malo začinite uobičajeno meso kikirikijem jer ćete time dobiti nešto sasvim novo, okus će vas naprosto oduševiti.
Za ovaj subotnji ručak potrebno vam je:
800 g krumpira
4 komada pilećih prsa
1 šaka neposoljenog kikirikija
2 jaja
1 kašikica glatkog brašna
800 g svježeg špinata
1 paprika
2 mlada luka
2 žlice ulja za pečenje
1 žlica maslinova ulja
1 žličica limunove korice
sol, biber
Priprema:
Ogulite krumpire pa ih narežite na štapiće. U loncu zakuhajte oko 2 l posoljene vode. Stavite štapiće krumpira u vodu pa ih kuhajte oko 8 minuta.
Nakon toga odlijte vodu i ocijedite krumpir. Očistite meso i lagano ga stucite. Odreske posolite i popaprite s obje strane.
U zdjeli razmutite jaja pa ih pomiješajte s brašnom i prstohvatom soli. Kikiriki usitnite u multipraktiku pa stavite na tanjur. Odreske uvaljajte u tijesto, a zatim u kikiriki.
Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C pa pecite meso 15-20 minuta.
Operite špinat pa ga kuhajte oko 3 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, a zatim stavite pod mlaz hladne vode kako bi zadržao zelenu boju.
Na maslinovom ulju dinstajte mladi luk i papriku narezanu na trakice. Umiješajte špinat i limunovu koricu, pa posolite i popaprite po želji.
U tavi zagrijte ulje u kojem zatim ispecite kuhane štapiće krumpira kako bi poprimili zlatnosmeđu boju. Odreske poslužite s povrćem i čipsom od krumpira.
Prijatno!