UKUSNO
AKO NISTE PRIPREMILI ZIMNICU: Recept za kiseli zeleni paradajz, gotov preko noći

Ukusna zimnica i prepuna vitamina C.
Sastojci:
3 kg zelenog paradajza
2 l vode
500 ml sirćeta
150 gr šećera
100 gr soli
biber u zrnu
Priprema:
1. Paradajz operite i izrežite na polovinu ili četvrtinu.
2. U šerpi prokuhajte vodu, sirće, so i šećer pa prelijte preko paradajza.
3. Izvadite paradajz iz smjese i poredajte u tegle.
4. Pospite biberom u zrnu pa prelijte tekućinom.
5. Zatvorite tegle i stavite u isključenu rernu zagrijanu na 100 stepeni.
6. Ostavite da se ohladi preko noći.
(Novi.ba/Domacica.com)
Ne propustite
Preporučeno za Vas
FOTO PRIČE






Zadnje objavljeno
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!