TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA ANE BEKUTE: Postala majka sa 17 godina, ali sina morala ostaviti u domu za nezbrinutu djecu

Slavne ličnosti
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA ANE BEKUTE: Postala majka sa 17 godina, ali sina morala ostaviti u domu za nezbrinutu djecu
.

Popularna folk pjevačica Ana Bekuta važi za jednu od ljubaznijih na estradi, a iza njenog blaženog osmijeha krije se teška životna priča o kojoj je uvijek otvoreno govorila. Naime, ona je postala majka sa sedamnaest godina, ali je svoju bebu morala dati u dom za nezbrinutu djecu. 

''Tek kada sam 1985. godine snimila svoj prvi album, definitivno sam znala da sam na pravom putu'' - rekla je Ana jednom prilikom. Upravo tada mlada djevojka, od samo 17 godina, Ana je ostala trudna u vanbračnoj vezi, zbog čega je povukla težak potez – svog sina Igora ostavila je u domu za nezbrinutu djecu.

I njeni roditelji su se našli na meti komentara, selo ih je ogovaralo, što je nju posebno boljelo. Smatrala je da oni ni za šta nisu krivi.

Pjevačica je nakon svega progovorila o svemu što je preživjela kada je ostavila nasljednika u domu.

– Željela sam da rodim dijete. Istina, nanijela sam bol svojim roditeljima, jesam ih osramotila, to sve stoji, zato je Igor nekih osam mjeseci bio u domu da bi se ta klima u mom selu nekako dovela u normalno stanje i da bi prestale sve te priče. Pritisak okruženja bio je tako snažan da je moj mali lijepi sin morao da se skloni s očiju bezgrešnih – rekla je Bekuta.

Nakon što je težak period iza nje, Ana se sada svim silama trudi posvetiti pažnju svome sinu i nadoknaditi izgubljeno, a on joj ne zamjeri jer zna da u tim godinama nije lako donijeti životne odluke.

Ne propustite