Šta će se dogoditi u vašem tijelu ako prestanete konzumirati šećer?

Novi model
Šta će se dogoditi u vašem tijelu ako prestanete konzumirati šećer?
.

Svako jutro započnete sa smoothiejem od špinata, cikle i jabuke. Svaki dan za ručak jedete salatu. I stvarno volite kelj (nismo ironični!). Ako je tako, onda ste spremni za ultimativni izazov: izbacite onu kašiku šećera iz kafe.

U nastavku donosimo šest stvari koje bi se mogle dogoditi ako se odreknete rafiniranog šećera!

secer

NA POČETKU ĆE BITI JAKO TEŠKO

Nećemo lagati, prvih 48 sati će biti teško. Svaki put kad prođete pokraj kuhinje, Milka će zazivat će vaše ime. Kada vam kolega s posla ponudi Domaćicu, vjerovatno ćete plakati u sebi. Ali vjerujte nam, postane lakše.

HRANA BI MOGLA IMATI BOLJI OKUS

s1

Jednom kada izbacite šećer na nekoliko dana, primijetit ćete da hrana poput voća, jogurta pa čak i orašastih plodova ima prirodne zaslađivače koje nikada prije niste zamijetili. (OK, znamo, i dalje nije isto kao Snickers, ali je zdravije.)

MOŽDA VAM SE STVARNO SVIDI CRNA KAfA

Ako mislite da nezaslađena kafa ima okus po zemlji, dajte joj još jednu priliku nakon što nekoliko dana niste konzumirali rafinirani šećer. Na gorak okus kafe ćete se jako brzo naviknuti, a ako vam je i dalje nepodnošljiva, dodajte joj malo nezaslađenog kokosovog ili bademovog mlijeka.

kafa

GLAVOBOLJE BI MOGLE NESTATI

Konzumacijom hrane s puno šećera, poput primjerice slatkiša ili keksa, razina šećera u krvi počinje ludovati, zbog čega se kod nekih ljudi može pojaviti glavobolja. Nakon što izbacite rafinirani šećer iz prehrane, razina šećera u krvi bit će relativno stabilna tokom cijelog dana, zbog čega bi mogle nestati i nesnosne glavobolje.

OSJEĆAT ĆETE POVEĆANI PRILJEV ENERGIJE

s4

Nalet energije koji osjetite nakon što pojedete čokoladicu zadržava se svega nekoliko minuta, ali ubrzo nakon toga slijedi sasvim suprotna situacija. Ako se držite prirodnih izvora energije koji se nalaze u voću i povrću, vaša razina energije ostat će nepromijenjena.

KADA GA PONOVNO KUŠATE, STVARNO ĆETE GA CIJENITI

s3

Nakon što izbacite šećer na sedmicu dana, predlažemo da se nagradite omiljenom slasticom. U umjerenosti je ključ, a moglo bi vam se dogoditi da u ovom slučaju puno više uživate u zasluženoj porciji sladoleda nego inače.

Niko nije obolio od raka, ovo je tajna NAJZDRAVIJEG naroda

Ne propustite