Niko nije obolio od raka, ovo je tajna NAJZDRAVIJEG naroda

Porodica i zdravlje
Niko nije obolio od raka, ovo je tajna NAJZDRAVIJEG naroda
.

Nedavna studija objavljena u časopisu "Cancer Causes and Control" (Uzroci i kontrola raka), otkriveno je da među Amišima gotovo da nema slučajeva raka i da su oni najzdraviji ljudi u Americi. 

Stručnjaci sa Univertiteta u Ohiju pokrenuli su studiju o Amišima kako bi otkrili utječe li njihov nedostatak konvencionalne medicinske skrbi na povećanje rizika od dobijanja raka. Međutim, ono što su otkrili ih je pomalo iznenadilo, prenosi portal "Express.hr". 

NJEMAČKA DOKTORICA OTKRILA JOŠ 1955.: Ove 2 namirnice su sigurna zaštita od RAKA!

Otkriveno je da Amiši imaju znatno manje šanse oboljeti od raka u odnosu na ostatak stanovništva, pa su stručnjaci odlučili malo bolje istražiti njihov način života, prehranu i pokušati naći poveznicu s neočekivanim otkrićem. 

119380-1

Mnogi Amiši ne puše i ne piju i uglavnom nisu promiskuitetni, što je stručnjake dovelo do zaključka da ovakav način života ima očito dosta važnu ulogu za zdravlje, što nije novost, ali svakako potvrđuje dosadašnja istraživanja. 

Među ostalim faktorima je i količina fizičkog rada. Mnogi Amiši se bave poljoprivredom, građevinom i drugim poslovima koji zahtijevaju ogromnu količinu fizičke aktivnosti koja ih čini zdravima. 

amerika025-medium

Dok ostatak Amerike, ali i ostatka svijeta dobar dio vremena u danu provodi ispred malih ekrana, Amiši vrijedno rade, uzgajaju usjeve, sami izrađuju svoj namještaj, grade svoje kuće i općenito se masovno bave proizvodnjom raznim dobara. Stručnjaci vjeruju da kombinacija svega navedenog doprinosi njihovom odličnom zdravlju. Osim toga, zabilježeno je da Amiši žive i nekoliko godina duže od prosjeka.

amisi-unutra

Za ilustraciju dobro može poslužiti nedavno objavljeno istraživanje koje je pokazalo da se oko 60 posto Hrvata ne bavi nikakvim sportom ili fizičkom aktivnošću. Nadalje, Hrvati postaju sve deblji, imamo ogroman broj pretile djece, te je zabilježen veći broj bolesti povezanih s takvim načinom života.

Još jedan važan faktor jest činjenica da Amiši sami uzgajaju svoju hranu. Koriste se organskim metodama kojima se dobija zdravo voće i povrće, zdravo mlijeko i meso i neobrađena hrana kakvu mnogi na svijetu nikada nisu probali ili su je konzumirali davno, sedamdesetih i osamdesetih kada tržište prerađenih prehrambenih proizvoda nije bilo tako veliko kao danas.

29f727b2e00b95752387

Iako mnogi ismijavaju njihov način života, smatraju ih zaostalima i primitivnima, posvećenost Amiša 'prostom' životu uz čistu lokalnu hranu koja im donosi dobro zdravlje predstavlja način života o kojem zapravo govore mnoga istraživanja i potvrđuju ga kao ključan za dobro zdravlje.

Svaka žena će se pronaći u ovim ilustracijama, broj 6 je URNEBES

 

Ne propustite