NAKON ŠTO JE OBJAVLJENO DA JE OVAJ POLICAJAC MUČIO GRAĐANE OGLASILA SE POLICIJA: Ovo će mnoge razbjesniti!

Aktuelno
NAKON ŠTO JE OBJAVLJENO DA JE OVAJ POLICAJAC MUČIO GRAĐANE OGLASILA SE POLICIJA: Ovo će mnoge razbjesniti!
.

Policijska uprava Banjaluka demantovale je navode narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koj je tvrdio da je načelnik Sektora policije u PU Banjaluka Radenko Stakić “nogama šutirao građane” u utorak na Trgu Krajine.

U policiji su pojasnili da je Vukanović u autorskom tekstu tvrdio da je utvrdio identitet policijskog službenika, te da je isti u prethodnom periodu bio osumnjičen u vezi sa sa krivičnim djelom zelenaštvo.

"Na osnovu analize video zapisa, utvrđeno je da se na snimku ne nalazi Stakić, koji je u tom trentku bio u službenim prostorijam, o čemu može posvjedočiti više osoba, kao i snimci video nadzora", rekli su u policiji.

Oni su dodali da je rad na identifikovanju policijskog službenika sa spornog snimka u toku, a nakon identifikovanje o svemu će biti informisana Služba za zaštiti integriteta i zakonitosti u radu.

"Također, Vukanović je iznio niz neistina i laži o policijskoj karijeri Stakića i navodnim djelima koje je počinio. Ovaj policijski službenik nikada nije bio disciplinski kažnjavan, niti je ikada vođen postupak protiv njega", dodali su u PU Banjaluka.

Podsjetimo Vukanović je u svom blogu objavio da je utvrđen je identitet policajca nasilnika koji je nogama šutirao građane na Trgu Krajine u Banjaluci, tokom policijskog nasilja, hapšenja pripadnike Grupe Pravda za Davida, građana i poslanika. Prema našim informacijama radi se o Radenku Stakiću, načelniku Sektora policije Policijske uprave Banjaluka MUP-a Republike Srpske.

img-20181227-004853-500x442

Stakić je nogom šutirao, dalje piše Vukomanović, građane oborene na asfalt, a na snimku se vidi kako Lukačev načelnik odlazi prema drugoj osobi tražeći razjaren novu žrtvu nakon što građani vrište i traže da ne udara nogom staricu. Da ima bar malo pravne države Stakić bi kao stari povratnik u činjenju krivičnih djela odavno bio suspendovan i ne bi nosio i sramotno uniformu Policije Republike Srpske, jer je prije 5 godina bio smijenjen sa funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim zelenašima.

Stakić je smijenjen 2013. godine skupa sa Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS Obilićevo, zbog veza sa zelenašem  Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo, i drugim zelenašima koji su uhapšeni u akciji „Knez dva“. Građani su svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Guska i Stakić bili su među osumnjičenim. Nažalost umjesto izbacivanja iz MUP-a Srpske Lukač je unaprijedio korumpiranog policajca, koji je juče šutirao građane želeći da dokaže lojalnost i odanost ministru i tako dalje napreduje u karijeri. Niko nema pravo da se iživljava i tuče nedužne građane, i Stakić mora odmah biti suspendovan i odgovarati za zloupotrebu ovlaštenja u disciplinskom postupku. 

policajac

 

Ne propustite