(VIDEO) Kocka do kocke kockica, kroz prostor i kroz vrijeme

Sjećate li se
(VIDEO) Kocka do kocke kockica, kroz prostor i kroz vrijeme
Branislav Branko Milićević

Branislav Branko Milićević (Beograd, 3.4.1946), poznatiji kao Branko Kockica, je srpski glumac proslavljen u emisijama i predstavama za djecu. Takođe je redatelj i pisac.

Rođen je u Zemunu. Branko danas, sa suprugom, Slobodankom „Cacom“ Aleksić, kazališnim redateljem, živi u Beogradu, na Vračaru. Pored glume, studirao je i engleski jezik, ali studije nije završio.

Jedan od najpoznatijih radova Milićevića je „Kocka, kocka, kockica“, program za djecu koji se snimao i emitirao na Televiziji Beograd od 1974. do 1993. godine, pa zatim ponovno od 2005. godine.

U emisiji učestvuje Milićević, koji sa grupom djece predškolskog uzrasta istražuje čovjekovo okruženje i svakodnevnicu, ali i kako se lijepo ponašati i biti dobar prijatelj. Ukupno je snimljeno više od 250 epizoda.

Emisija je karakteristična po svom žargonu i uzrečicama. Na primjer, Milićević se uvijek obraća djeci sa „drugari“, a kolektivni uzvik im je „tata-ta-tira“. Pjesma sa najavne špice „U svijetu postoji jedno carstvo“ je veoma poznata čak i današnjim generacijama.

Ne propustite