Oženio se i više NE VODI RAČUNA o svom IZGLEDU: Evo zašto se u braku zapuštaju muškarci, a zašto žene!

Ljubav
Oženio se i više NE VODI RAČUNA o svom IZGLEDU: Evo zašto se u braku zapuštaju muškarci, a zašto žene!
.

Naučnici su već nekoliko puta dokazali da su muškarci i žene u brakovima skloniji gojaznosti i zapuštanju izgleda.

she doesn't believe in shooting stars

Često ćete čuti da bračni parovi sve manje vremena posvećuju vježbanju i nekvalitetno se hrane, a sve više sjede pored televizora, jedu brzu hranu i nemaju želju da rade na sebi, jer su svoj cilj ispunili, odnosno, udale su se ili oženili su se. 

Menha | Grace Loves Lace #UrbanPhotography

Čini se da se više ženama zamjera da nakon udaje i dobijanja djece prestaju da brinu o svom izgledu. Muškarcima to smeta i nekada je upravo ovo razlog prevara pa čak i razvoda brakova. Zaboravlja se činjenica da su i muškarci ti koji prestaju da mare za svoj izgled, a njihovi razlozi su drugačiji od ženskih. 

Image result for zapustanje izgleda u braku

Na pitanja zašto se u brakovima zapuštaju žene, a zašto muškarci, kome to više smeta, da li ovo može da dovede do razvoda i da li današnja žena koja je i majka ima vremena da brine o fizičkom izgledu, razgovarali smo sa psihologom i specijalistom za partnerske odnose Radmilom Vulić Bojović. 

KAKO OSVOJITI MUŠKARCA: 5 stvari koje imaju magičan efekat na svakog muškarca

Related image

- Šta zapravo znači zapustiti se - ne voditi računa o sopstvenom izgledu i ličnoj higijeni, zanemariti ili odlagati svoje osnovne fizičke i psihološke potrebe, ne obavljati stvari koje znamo da nam prijaju, zaboraviti na sebe itd. - upravo ste pročitali neke od stavki za dijagnozu depresije. 

Related image

Kada smo u odnosu depresivni? Onda, kada iz nekog razloga prestane da bude zanimljivo i neizvjesno, kada smo prosto previše sigurni ili premalo strepimo ili prosto kada količina obaveza i manjak vremena i prostora za sebe nas preplavi kao talas.“  

Na pitanje zašto se zapuštaju muškarci, a zašto žene, Radmila Vulić Bojović  kaže: 

- Muškarci se češće zapuštaju iz manjka neizvjesnosti i izazova, a žene zbog iscrpljenosti i premora. Oboma je zajedničko to što prestaju da se trude, opuste se i prepuste na loš način. Naravno, ovo nije striktno pravilo i posebnu komplikaciju predstavlja ukoliko je sa ovim udružena i zloupotreba alkohola ili lijekova, tada je situacija mnogo ozbiljnija.

Related image

ZAINTRIGIRAJTE SVAKOG MUŠKARCA KOJI SE NAĐE U VAŠOJ BIZINI! Ovih 7 karakteristika imaju najpoželjnije žene

Ne propustite