KAKO OSVOJITI MUŠKARCA: 5 stvari koje imaju magičan efekat na svakog muškarca

Ljubav
KAKO OSVOJITI MUŠKARCA: 5 stvari koje imaju magičan efekat na svakog muškarca
.

Počev od kose do zuba, boje glasa i količine šminke pa sve do mjera... Ovih 5 stvari vezanih za modu i ljepotu svakog će muškarca baciti u trans!

HelloFashionBlog: 5 Sweet Surprises From My <3

1. Bijeli osmijeh

Mnogi muškarci, lijep osmijeh smatraju jednom od najatraktivnije stvari na ženi. Da biste se osjećali a samim tim i smijali samouvjereno potrebno je da pripazite na bjelinu zuba, kako bi vam osmijeh bio što ljepši. Na izbjeljivanje naravno možete pripaziti kod zubara, možete također kupiti neki proizvod za bijele zube ali i pokušati sa domaćim sastojcima, npr. mješavina sode bikarbone sa limunovim soko utoliko pomaže da očuvate bjelinu zuba.

2. Prodoran glas

Hmm, naizgled čudno. ali muškarcima se jako sviđaju visoki,prodorni ženski glasovi. Čudno ili ne, to možda ima veze s' evolucijom, muškarci kada traže majku za svoje dijete, smatraju da bi ona trebala biti mirna i mlada, a takve žene često imaju visoki glas ali muškarcima jako privlačan.

3. Parfem u kosi
 
Prskanjem parfema po kosi, što je postala tradicija kod žena svakim pokretom glave oko vas će se širiti jako ugodan miris. U slučaju da vam se neko približi ili nasloni na vas, opčinit će ga zavodljiv miris. Jako je bitno, da povedete računa kako parfem nanosite na kosu, neophodno je da parfem prskate s udaljenosti od najmanje 5 cm, kako se ne bi nanio samo na jednom dijelu kose.

4. Proporcije 90-60-90

Ovu su nam stavku otkrili naučnici s Novog Zelanda. Naime, oni su 2008. iznijeli činjenice zašto se muškarcima toliko sviđa figura Kim Kardashian. Kako su naveli, bitni su omjeri a ne mjere. Odnos struka i bedara vrlo je bitan, omjer 7:10 vrlo je privlačan, omjer 9:10 manje je privlačan. Tu ne igra glavnu ulogu kilaža, i mršave žene i žene sa oblinama mogu imati omjer 7:10.

5. Što manje makeup-a

Istraživanje iz 2013 . godine je dokazalo da se muškom polu sviđa samo malo šminke. Savjetujemo vam da slobodno smanjite količinu šminke. Dovoljno je samo da istaknete određene crte lica, poput usana, kontura. Naučnici su eksperimentisali time što su pokazali fotografije modela sa manje i modela sa više šminke, muškarcima su se svidjeli modeli sa minimalnom količinom šminke.

Ne propustite