TREBA VAM SAMO 10 MINUTA: Napravite najukusniji čokoladni kolač od kojeg svima pođe voda na usta

Kuharica
TREBA VAM SAMO 10 MINUTA: Napravite najukusniji čokoladni kolač od kojeg svima pođe voda na usta
.

Za sve ljubitelje čokolade 10 najboljih poslastica koje mogu biti na vašem stolu za samo nekoliko minuta, brzo i lako napravite vašu omiljenu poslasticu

1. Kolačići od čokolade

c

Sastojci:

- 150 g putera
- 60 g kakao praha
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 1 kašićica ekstrakta vanile
- 100 g brašna

1. Otopite puter u mikrotalasnoj oko 30 sekundi. Dodajte šećer, kakao i vanilu i dobro izmješajte.
2. Dodajte jedno po jedno jaje i ulupajte smjesu. Dodajte brašno i dobro izmješajte.
3. Podmažite puterom pleh koji možete da koristite za spremanje u mikrotalasnoj.
4. Stavljajte kolačiće na pleh i pecite na visokoj temperaturi oko 4-5 minuta.
2. Čokoladna torta

c1

Sastojci:

- 100 g brašna
- 100 g čokolade
- 100 g šećera
- 50 g putera
- 3 jaja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 teglica Nutele

1. Rastopite puter i čokoladu i pomješajte ih.
2. Ulupajte jaja šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Dodajte brašno ne prestajući da mutite. Smjesa bi trebalo da bude lagana i penasta.
4. Kada se čokolada malo ohladila, stavite je u smjesu, pomješajte i dodajte sodu bikarbonu.. Sipajte tijesto u kalup. Stavite u mikrotalasnu pećnicu na najvišu temperaturu oko 5 minuta.
5. Isijecite tortu na tri dijela i svaki premažite Nutelom. Zatim premažite i vrh torte i bočne strane Nutelom, a možete i posuti čokoladom. Torta je spremna za služenje!
3. Mafin u šolji

c2

- 3 kašike brašna
- 1 kašika instant kafe
- 2 kašike kakao praha
- 2,5 kašike šećera
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike mlijeka
- 1 jaje
- 2 kašike biljnog ulja
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile

1. Stavite u činiju brašno, kafu, kakao, šećer i prašak za pecivo. dobro izmješajte.
2. Dodajte mlijeko, jaje, ulje i vanilu. Mutite viljuškom dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Sipajte smjesu u šolju podmazanu puterom i stavite u mikrotalasnu pećnicu na najvišu temperaturu oko 90 sekundi.
4. Poslužite ovu poslasticu sa sladoledom od vanile.
4. Čokoladni krompirići

c3

Sastojci:

- 300 g čokoladnih kolačića
- 2/3 čaše kondenzovanog mlijeka
- 100 g putera
- 3 kašike kakao praha

1. Usitnite kolačiće pomoću blendera ili rende.
2. U posebnoj činiji, pomješajte kakao, kondenzovano mleko i blago otopljeni puter.
3. Kada smjesa počne da podsjeća na čokoladnu pastu, dodajte izmrvljene kolačiće. Prvo promješajte kašikom, a onda rukama mjesite tijesto.
4. Pravite od tijesta kuglice nalik krompiru i pospite mrvicama od kolača.
5. Čokoladni fondi

c4

Sastojci:

- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- Miješano voće

1. Istopite čokoladu. Dodajte pavlaku i pomješajte.
2. Sipajte smjesu u nekoliko činija. Ubacite voće pomoću viljuške.
3. Podgrijte fondi u šerpi ako je potrebno.

6. Čokoladna pita

c5

Sastojci:

- 3/4 čaše brašna
- 1/2 čaše šećera
- 1/4 kašike soli
- 1 kašika praška za pecivo
- 1/3 čaše kakao praha
- 50 g otopljenog putera
- 1 jaje
- 4 kašike mlijeka
- 1 kašika ekstrakta vanile

Za čokoladni sirup:

- 1/2 čaše smeđeg šećera
- 1/3 čaše kakao praha
- 150 ml vode

1. Pomješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i so. Dodajte puter, jaje, mlijeko i vanilu. dobro izmješajte i sipajte smjesu u činiju za mikrotalasnu. Činija bi trebalo da je visoka bar 5 cm.
2. Pomješajte vodu, šećer i kakao.
3. Zagrijte vodu i sipajte pažljivo preko tijesta. Probušite testo viljuškom da bi bolje upilo vodu.
3. Stavite u mikrotalasnu na najvišu temperaturu oko 5 minuta. Poslužite sa sladoledom.

7. Alternativni čokoladni kolač

 

Sastojci:

- 40 g butera
- 1/2 čaše šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/4 čaše mlijeka
- 1/2 čaše brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- Malo soli

1. Podmažite uljem malu činiju za mikrotalasnu pećnicu.
2. Pomješajte otopljeni puter sa šećerom, jajetom, vanilom i mlijekom. Dobro izmješajte. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Promješajte i sipajte smjceu u činiju.
3. Pokrijte i stavite u mikrotalasnu pećnicu na najvišu temperaturu oko 2, 3 minuta, dok kolač ne bude elastičan na dodir. Zavisno od vaše mikrotalasne, ovo može potrajati i malo duže.
4. Ostavite kolač da se ohladi, pokrijte činiju tanjirom i okrenite kolač naopako.

Cijelog života pravite OVAJ POGREŠAN KORAK SA PRŽENICAMA, a samo jedan TRIK dovoljan je da budu GARANTOVANO HRSKAVE i UKUSNE!

Ne propustite