Na OVE stvari morate obratiti pažnju pri upoznavanju NJEGOVIH roditelja!

Ljubav
Na OVE stvari morate obratiti pažnju pri upoznavanju NJEGOVIH roditelja!
.

Upoznavanje partnerovih roditelja može biti stresno, pogotovo ukoliko im se želite svidjeti. Upravo zbog toga treba obratiti pažnju na detalje koji vrlo često znače puno više nego što mislimo.

Rocky Mountain National Park + Paint Mines | Epic Colorado Engagement Session via Rocky Mountain Bride | Love Story Inspiration | young couple in love

"Prvi utisak jeste najbitniji, a zbog toga se trebate potruditi da ostavite dobar dojam, jer to oblikuje ostatak vašeg odnosa s partnerovim roditeljima", rekla je terapeutkinja Danny Gibson. Stručnjaci savjetuju da smanjite dodirivanje partnera, ali i da ne postanete distancirani i hladni.

Related image

"Postoji vrijeme i mjesto gdje se možete maziti s partnerom, ali to nipošto ne trebate raditi pred njegovim roditeljima. Lagani dodir u prolazu ili ruka na ramenu, to može biti jako simpatično, ali sve više od toga je pretjerano i nepoželjno", rekla je psihologinja Jamie Goldstein.

Image result for upoznavanje sa njegovim roditeljima

Nemojte piti da biste smanjili nervozu, ako je moguće izbjegavajte alkohol u potpunosti. 

"Ako ih upoznate dok ste 'pod gasom', moguće je da ćete ostaviti loš dojam ili da nećete biti dovoljno prisutni i svjesni svega što se oko vas dešava", kaže Gibson. 

Ne spominjite politiku i religiju. Ako vi i vaš partner dijelite iste interese, ne mora značiti da isto misle i njegovi roditelji. 

Related image

"I obavezno zaobiđite priču o intimnim odnosima. Čak i ako oni imaju opušteniji smisao za humor, najbolje je šutjeti i smijati se šalama dok ne razvijete posebnu vezu s njima i budete slobodni da pričate o lakšim temama", rekla je psihologinja Gina Delucca.

Related image

Nemojte lagati i preuveličavati situacije i stvari da biste vi izgledali veći u njihovim očima. Ukoliko nakon nekog vremena saznaju istinu, bit će veoma razočarani u vas i neće vas cijeniti. Ako vas je vaš partner prihvatio kakvi ste, trebali bi i njegovi roditelji.

"Ostavite mobitel kada ih posjetite, nemojte visiti na ruštvenim mrežama kada vam nešto govore jer će vas shvatiti neozbiljnim. Potrudite se da se uključite u razgovor, shvatite da postoje razlike u mišljenjima i cijenite njihovo", nastavlja Delucca.

Related image

Delucca također savjetuje da se ponudite da pomognete u čišćenju i raspremanju poslije večere te da se obučete kulturno i ne pričate samo o sebi, već da ih ispitujete o njihovim hobijima, zanimanjima i generalno životu.

Ne propustite