MLADA DOMAĆICA JE PRVI PUT SMOTALA SARMU, PA PITALA INTERNET ZA SAVJET: Ljudi popadali od smijeha kad su ih vidjeli (FOTO)
Potrebno je dosta truda i vježbanja da naučite kako da savršeno smotate sarmu.
Jedna slika mlade domaćice kruži društvenim mrežama, a njenom pokušaju se mnogi smiju.
Ona je objavila sliku, uz opis: prvi put pravim sarmu, nadam se da će biti dobro ovako.
Crveni končić kojim ih je osigurala nasmijao je mnoge, a nadamo se da je sarma na kraju barem bila ukusna.
BONUS SAVJET ZA DOMAĆICE:
Nemojte misliti da jednom napravljene sarme možete jesti narednih sedam dana samo zato što ste ih stavili u zamrzivač.
Kao i druga hrana i sarme imaju svoj rok trajanja prije nego što se pokvare.
Evo koliko dugo sarme mogu stajati u frižideru kako bi ostale svježe.
Sve zavisi od toga gdje ih držite, ali jedna stvar je veoma važna, morate ih staviti u frižider maksimum dva sata nakon što ste ih napravili.
Kako biste im produžili životni vijek, nemojte ih stavljati u frižider u šerpi u kojoj ste ih spremili, već ih prebacite u vakumske posude ili dobro zamotajte u aluminijumsku foliju.
Ako ih čuvate na pravilan način, sarme mogu da ostanu svježe 3 do 4 dana.
U slučaju da ne planirate da ih sve pojedete za ovo vrijeme, dobro rješenje predstavlja zamrzivač u kojem mogu da ostanu svježe 3 do 4 mjeseca.
Trovanje ponekada može biti veoma opasno ako primijetite sljedeće simptome, odmah zovite doktora:
- Često povraćanje i nemogućnost zadržavanja vode
- Krv u stolici
- Dijareja koja traje više od 3 dana
- Izuzetan bol ili grčevi u stomaku
- Temperatura viša od 38 stepeni Celzijusa.