Ova mama OTKRILA trikove zbog kojih uvijek ima čistu kuću, evo šta samo trebate uraditi

Mame i bebe
Ova mama OTKRILA trikove zbog kojih uvijek ima čistu kuću, evo šta samo trebate uraditi
.

AJKA troje djece iz Manchestera, Gemma Bray, posljednjih 12 godina prakticira metodu zbog koje joj je kuća uvijek čista, a vikendi slobodni.

Prije 12 godina, nakon rođenja prvog djeteta, ništa nije stizala i borila se s neredom, a onda je došla na ideju koju danas slijede tisuće roditelja diljem svijeta.

“Bio mi je problem imati sve u kući pod kontrolom i brinuti o maloj bebi. Ovako sam sve uspijevala obaviti i ostajalo mi je puno vremena za dijete. Sjela sam za kuhinjski stol i na komadu papira napisala plan te ga objesila na hladnjak. Od tog dana ga slijedim”, pojasnila je.

f1
Njena metoda uključuje rad u kući od ponedjeljka do petka, a vikendi su slobodni.

“Napravite plan za svaki dan i slijedite ga iz tjedna u tjedan. Dnevno će vam za čišćenje i spremanje trebati pola sata, a vikendom ćete moći uživati s djecom i suprugom”, kaže Bray.

Prema njenoj metodi ponedjeljkom se sprema dnevna soba, utorkom spavaće sobe, srijedom kupaonica i hodnici, četvrtkom kuhinja, a svakog petka se detaljnije fokusirate na jednu prostoriju.

“Petak je zapravo dan kad treba temeljitije počistiti određenu prostoriju u stanu. Tako više neće biti potrebe za takozvanim proljetnim čišćenjem i uvijek će sve biti čisto. Kad očistite sve prostorije, krećete ispočetka”, dodala je Bray.

f
Facebook grupa TOMM u kojoj s roditeljima razmjenjuje savjete broji 40 tisuća članova, a većina slijedi njenu metodu tako da 15 minuta spremaju prijepodne i 15 minuta navečer.

f5

Još jedan savjet ove organizirane mame je počistiti nered navečer kad djeca zaspu, koliko god da ste umorni.

f6

“Ujutro vas neće čekati prljavo posuđe i ostaci hrane i poletniji ćete se buditi. Budite prijatelj sami sebi”, savjetovala je.

f4f3

IMATE LI VI OVE RUŽNE NABORE NA LEĐIMA? Zbog ovoga vam se svi smiju kad se skinete, EVO ŠTA TREBATE URADITI!

Ne propustite