NJEŽNA I LIJEPA KOŽA ISPOD PAZUHA JE MOGUĆA! Kućni pripravci koji će vam pomoći održati ovo područje njegovanim!

Praktična žena
NJEŽNA I LIJEPA KOŽA ISPOD PAZUHA JE MOGUĆA! Kućni pripravci koji će vam pomoći održati ovo područje njegovanim!
.

Područje ispod pazuha izloženo je znojenju, čestoj depilaciji te mnogobrojnim kozmetičkim proizvodima i zbog toga je potrebna posebna njega ukoliko želimo održati zdravu i nježnu kožu. 

Područje pazuha kod mnogih osoba vrlo je osjetljivo područje na kojem se javljaju problemi s raznim upalnim procesima i pigmentacijom. Iako možda ti problemi zbog estetskih razloga više smetaju ženama, brojni muškarci suočavaju se sa sličnim problemima. Najčešće je riječ o osipima, pigmentacijama, infekcijama, uraslim dlačicama, prištićima i pojačanom znojenju. Uzroci tih problema najčešće su dezodoransi i antiperspiranti, kreme za depilaciju, te razne druge vrste depilacija u kombinaciji sa znojem i osjetljivom kožom.

1

Hormonalne promjene za vrijeme trudnoće također mogu dovesti do promjene pigmentacije na području pazuha, dok se u nekim slučajevima pigmentacija može javiti i kod dijabetičara. U rjeđim slučajevima pigmentacija područja pazuha se javlja zbog bakterijskih infekcija ili uraslih dlačica.
Nasreću, jednostavnim prirodnim kućnim pripravcima možete spriječiti ili barem ublažiti kožne upale i promjene na tom području.

Premaz od krumpira
Krumpir srednje veličine ogulite i stavite u blender. Dobro ga sameljite dok se ne pretvori u kašastu smjesu. Njome premažite područje pazuha, a isperite je dok se počne sušiti. Već nakon prvog korištenja iritacija bi se trebala smiriti, posebno ona izazvana znojem.

2

Soda bikarbona
Ako ne volite ili nemate kod kuće dječji puder, soda bikarbona odlična je za nanošenje na područje pazuha jer će pomoći u uklanjanju neželjenih mirisa, smanjiti znojenje i pojavu iritacija.

3

Sandalovina
Sandalovinu u prahu pomiješajte s ružinom vodicom, da dobijete pastu. Nanesite je na područje pazuha, ostavite da djeluje 10 - 15 minuta i nakon toga dobro isperite. Osim što će posvijetliti kožu te joj dati lijepi i svježi izgled, također će djelovati na ublažavanje iritacija i neugodnih mirisa.

4

Maska od limuna, kurkume i jogurta
U pola decilitra jogurta stavite prstohvat kurkume i malo limunovog soka, dobro pomiješajte te nanesite na područje pazuha. Isperite masku dok se počne sušiti. Područje oko pazuha bit će svjetlije, mekano i hidratizirano.

5

Vitamin E
Ulje vitamina E nanesite direktno na područje pazuha svaki dan. Ono će pomoći u obnavljanju kože posebno nakon upalnih procesa, i to kod uraslih dlačica. Osim toga, koža će izgledati mlađe, depilacija i održavanje higijene bit će lakše.  

6

Piling od meda
Pomiješajte žlicu meda, jednu žlicu limunovog soka i žličicu smeđeg šećera. Lagano utrljajte na područje pazuha. Ovaj prirodni piling pomoći će vam u smanjenju urastanja dlačica i uklanjanju neugodnih mirisa, te pigmentacije. Upotrebljavajte ga dva do tri puta na tjedan.

7

Ne propustite