Ovo cvijeće obavezno zasadite u maju, imaćete prelijepu cvijetnu i mirisnu rajsku baštu

Praktična žena
Ovo cvijeće obavezno zasadite u maju, imaćete prelijepu cvijetnu i mirisnu rajsku baštu

Ako i dalje imate želju da oplemenite svoju baštu i da zasadite neko lijepo cvijeće, sada je pravi trenutak, piše 24sedam.

Najljepši mjesec u godini je odličan za sadnju cvijeća i one biljke koje sada zasadite uljepšavaće vam prostor sve do kraja leta.

Ovo je pet cvjetnica koje treba saditi u maju:

Lijepa Kata (Aster)

Iako mogu izgledati delikatno, asteri su veoma otporni na ljeto i mogu da podnesu neke ozbiljno visoke temperature. Ovo je sjajan višegodišnji cvijet koji treba saditi u maju.

Kadifica

Ovaj živopisni cvijet donos boje i radost u vašu baštu ili na balkon, a savršene su za gajenje u maju, jer uspijevaju samo ako imaju dosta svjetlosti. Ne zahtjeva puno nege i brige, a jedina mu je mana što traje samo godinu dana.

Hibiskus

Sada kada je sunce u pravom proljećnom zamahu, možete posaditi i neko tropsko cvijeće koje uživa u toploti. Hibiskus je naširoko poznat kao ljekovita biljka, ali njega krasi i egzotičan izgled. Ovom cvijeću je potrebno samo dovoljno prostora i vode da bi zaista uspijevalo u netropskoj klimi.

Gladiola

Kada je riječ o sadnji, ne razlikuju se mnogo od drugih biljaka. Najbolje ih je saditi na dubini od 10 centimetara sa razmakom između svake sadnice. Iako djeluju nežno, nisu zahtjevne, a savjet stručnjaka je da ih zalivate redovno, a da tokom cvjetanja treba dva puta mjesečno da dodajete tečno đubrivo za biljke. Gladiole vole sunce.

Dalija

Dalije cvjetaju do 120 dana, od početka ljeta, pa sve do hladnijih dana, što ih čini biljkom koja duže traje od ostalih sorti. Najbolje cvjetaju na područjima koja imaju hladniju ili umjerenu klimu, pa su savršene za varljiva ljeta ili dvorišta koja nisu izložena suncu u toj mjeri.

Ne propustite